Raalte Regio

Veldman Brothers in Podium Heino

De Zwolse bluesband ‘The Veldman Brothers’ speelt zaterdagavond 21 april in Theater Podium Heino. De band, recvent nog te zien bij de preparty van Ribs en blues, was al eerder in Heino, maar ze maken nu hun opwachting met een spetterende nieuwe show. Het gezelschap wordt wel aangeduid als ‘het ultieme bluesbrotherschap’. Al meer dan 10 jaar staan zij aan de top van de Nederlandse bluesscene. De broers Gerrit (gitaar & zang) en Bennie (Hammond, mondharp & zang) vormen al die tijd het gezicht van de band. Daarachter hun rhythm brothers Fred van der Wende op bas en Han Neijenhuis op drums. Alle vier met een bak aan ervaring, maar vooral nog altijd met evenveel beleving, passie, energie en enthousiasme voor de blues en aanverwante stijlen.

Het is vooral de teamgeest die The Veldman Brothers zo'n bijzondere band maakt. Geen ego's, maar alles in dienst van de muziek en de song. Eigen songs vooral, die zijn beïnvloed door oude (blues)helden als The Vaughan Brothers, Muddy Waters, Jimi Hendrix, Elmore James, Howlin' Wolf, Jimmy Smith, The Fabulous Thunderbirds en ga zo maar even door. Maar bovenal hebben The Veldman Brothers een heel eigen, herkenbare sound. Blues, rhythm & blues, westcoastblues en deltablues, afgewisseld met vleugjes rock'n roll, country en zelfs soul en funk. Dat is 'Blues & Roots - Straight from the Heart'. Dat zijn The Veldman Brothers.

Het meest recente zesde album ‘Refuel’ was het tastbare resultaat. Elf eigen songs in de beste Veldman Brothers-traditie. Puur en authentiek met zowel in binnen- als buitenland enkel goede recensies. Maar dat is niet het enige. Begin maart 2017 won de band de Dutch Blues CD Award voor dat album dat zo tot beste van Nederland verkozen werd. En dat terwijl de Zwollenaren al de nodige awards op hun naam hebben. In 2012 werden ze onderscheiden met de award voor beste band. Het album Livin' by the Day werd in 2014 door de Blues Foundation in Memphis, USA gekozen in de internationale Top 5 van de beste zelf-geproduceerde bluesalbums. En ook ontvingen de vier bandleden individuele awards en/of nominaties voor hun prestaties.

Het optreden 21 april begint ’s avonds om 8 uur in Theater Podium Heino (Canadastraat 6). De entreeprijs is 10 euro in de voorverkoop en 15 euro ’s avonds aan de zaal.

 

 

|Doorsturen

Uw reactie


Uitgelicht


Meest gelezen

Columns en vaste rubrieken

112

Sport

Politiek

Uit

Digikrant
Agenda

Weer

>