Raalte Regio

Elbobus uit Heino breidt wagenpark uit met bijzondere bussen

Busvervoerder Elbobus uit Heino breidt het wagenpark uit. Deze week arriveert de eerste van de twee aangeschafte gloednieuwe Volvo 9700-bussen. De bussen vormen een nieuwe loot aan de stam van het bedrijf dat al sinds 1946 busreizen en dagtochten verzorgt.

Bij de aanschaf van de nieuwe bussen stond de verkeersveiligheid voorop. "Wij willen het, maar nog belangrijker; onze reizigers vragen ook om meer veiligheid", aldus Elbobus-directeur Martijn Besselsen. Zo zijn de nieuwe Volvo-bussen uiteraard voorzien van 3-punts veiligheidsgordels, maar ook van onzichtbare ‘snufjes’ die de veiligheid ten goede komen.

De bussen werken bijvoorbeeld met het zogenaamde Adaptive Cruise Control-systeem, waarbij het verkeer in dezelfde rijstrook automatisch in de gaten wordt gehouden en de snelheid wordt aangepast om een veilige afstand aan te houden. Bij een dreigende botsing treedt zelfs het ‘collision warning’-systeem in werking. Dat waarschuwt de chauffeur en remt uiteindelijk zelfs automatisch de bus af.

|Doorsturen