Raalte Regio

Bakkerij biedt excuses aan

IJsklontjesgrap Bakkerij Jorink leidt tot landelijke ophef

Een grap van Bakkerij Jorink in Raalte heeft dinsdag tot de nodige ophef geleid in het hele land. Eigenaresse José Jorink was zelfs te gast bij de Coen en Sander Show op Radio 538 en ook EditieNL besteedde er aandacht aan.

Foto: Facebook Bakkerij Jorink

Het begon allemaal met een onschuldig bedoeld grapje in de vitrine. Daar plaatste de bakkerij een bak ijsklontjes met daarbij de tekst: ‘Nieuw: ijs zonder suiker, lactosevrij, glutenvrij en zonder caloriën’. Een actie die niet door iedereen gewaardeerd werd. “Dit is een enorme belediging”, liet Kim uit Raalte, die zelf lijdt aan een vorm van intolerantie, weten aan het Algemeen Dagblad.

Wat volgde was een storm van reacties op sociale media. Daarin moeten overigens met name de klagers het ontgelden. “Wat zijn we toch een vervelend land aan het worden. Een flauw grapje en gelijk ligt er een sneeuwvlok te janken en wordt er excuses aangeboden”, plaatste voormalig Pownews-verslaggever Jan Roos bijvoorbeeld op Twitter.

Ondanks de steun op sociale media ging Bakkerij Jorink toch door het stof. "Excuses aan iedereen die zich gepasseerd voelt door wat puur bedoeld was als grapje", valt te lezen op de Facebookpagina. "Wij helpen u graag, ook voor lactose- en glutenvrij ijs."

|Doorsturen

Hermen

2018-06-06 10:12:30

wat een geneuzel allemaal om een treffende grap, mensen zoals Kim moeten zich niet zielig gaan voelen als ze een intolerantie heeft van een of ander, maar bij zichzelf te rade gaan hoe ze er aan komt, waarschijnlijk door verkeerd voedsel, want een intolerantie ontstaat door slecht eten in het begin stadium van de ontwikkeling van de mens. het is niet, zoals er gezegd wordt, erfelijk. En je het een knop in je lichaam die je kunt omdraaien om de intolerantie stop te zetten. Dus het zit ook tussen de oren.