Raalte Regio

Kwekerij Mariënheem viert jubileum met open dag

In het kader van het tienjarig bestaan organiseert Arjan Schepers op zijn kwekerij in Mariënheem een open dag met als thema 'De eetbare tuin'. Bezoekers kunnen kennis maken met voedselboskwekerij Arborealis en verschillende andere kwekers van eetbare planten voor in de tuin.

Een voedselbos is een door mensen gecreeëerde plantengemeenschap met vrijwel alleen maar eetbare planten, bomen en struiken en is gericht op duurzame voedselproductie. Er is een onverwacht groot aantal planten dat niet alleen als sierplant waarde heeft maar ook eetbare onderdelen kent, een tuin wordt hiermee niet alleen mooi maar ook lekker. Kwekerij Arborealis zal verschillende planten meenemen en voorlichting geven over de toepassing en het samenstellen van een voedselbos(je).

Naast Arborealis zijn er zondag 1 juli verschillende andere specialisten aanwezig bij Arjan Schepers: Country Winery uit Nijverdal kweekt bijzondere fruitrassen en andere voedselbosplanten, Kruidenhuis De Vlo uit Rijssen heeft biologische kruiden en historische groenterassen, de Noordelijke Pomologische vereniging geeft voorlichting over aanplant en onderhoud van fruitbomen en bijenvereniging Sint Imelda Raalte komt langs met een bijenvolk.

Francine van Rossum van Kruidenhuis De Vlo geeft op gezette tijden een korte rondwandeling rondom de kwekerij waarin ze op zoek gaat naar eetbare wilde planten. Tevens zijn de tuinen van de kwekerij te bezoeken en kunnen bezoekers genieten van een kopje koffie met wat lekkers op het terras.

De open dag is op zondag 1 juli van 10.00 uur tot 17.00 uur bij Arjan Schepers Vaste Planten aan de Hakkershoekweg 9 in Mariënheem. De toegang is gratis.

|Doorsturen

Uitgelicht


Meest gelezen

Laatste nieuws

Columns en vaste rubrieken