Raalte Regio

Ondernemers Luttenberg onderzoeken behoefte nieuw industrieterrein

De ondernemersvereniging in Luttenberg onderzoekt of er behoefte is aan extra ruimte voor bedrijven om zich te vestigen in Luttenberg. Het huidige bedrijventerrein heeft geen vrije kavels meer.

"Wil je als ondernemer graag vestigen in Luttenberg?", stond er recent te lezen in ‘de Alleman’ het plaatselijke weekblaadje in het dorp. "Op dit moment zijn er op het bedrijventerrein geen vrije kavels meer. Wij hebben dit besproken in onze vergadering van ondernemend Luttenberg, hier waren ook ambtenaren van de gemeente Raalte aanwezig. De gemeente gaat geen actie ondernemen om het bestaande bedrijventerrein uit te breiden."

Plaatselijk belang-voorzitter Renate Grefelman wil er geen uitspraken over doen. Zij weet van ‘de kroegpraat’ dat er mensen zijn die belangstelling zouden hebben. Maar dat is kroegpraat en geen serieuze belangstelling, daarom is afgesproken dat de ondernemersvereniging de wensen zou gaan inventariseren.

Ondernemers uit het dorp worden in het berichtje opgeroepen zich te melden bij de vereniging als ze belangstelling hebben voor een hal, een kantoor, een combinatie van beide of misschien wel voor een bedrijfsverzamelgebouw. Men gaat er van uit dat wanneer dit in beeld is, de gemeente wel actie gaat ondernemen.

Secretaris Marloes Veldkamp van de ondernemersvereniging laat weten dat de oproep vooral gebaseerd is op eigen ervaringen van bestuursleden. Zij heeft enkele jaren geleden ook geprobeerd om grond te verwerven en recenter nog deed een collega-bestuurslid hetzelfde. Ook zij zouden graag bouwen in Luttenberg, maar worden naar Raalte verwezen. Voor de leefbaarheid van het dorp is een florerend bedrijfsleven, dus de mogelijkheid om je als ondernemer op een industrieterrein in Luttenberg te vestigen, een must.

Belangstellenden kunnen zich melden via ondernemersver.luttenberg@gmail.com.

|Doorsturen

Uitgelicht


Meest gelezen

Laatste nieuws

Columns en vaste rubrieken