Raalte Regio

Pan Oston vestigt zich op de Zegge VII

De gemeente Raalte en Pan Oston hebben overeenstemming bereikt over de koop van een bedrijfskavel op het bedrijventerrein De Zegge VII. De producent van kassameubels kiest er voor om door te groeien in Raalte. Pan Oston gaat nieuw bouwen op een kavel van ruim 2,5 hectare, gelegen aan de Overkampsweg. Ook neemt het bedrijf ruim 0.5 hectare in optie voor toekomstige groei.

Wethouder Wout Wagenmans en Ralf Hovenga (directeur Pan Oston)

Wethouder Wagenmans reageert op de verkoop van de kavel: “Ik ben blij dat we een toonaangevend bedrijf als Pan Oston met deze kavel de ruimte kunnen bieden om verder te groeien. We denken mee in de ontwikkeling van een bedrijf en moeten hen ruimte bieden. Dat is precies de bedoeling van de Zegge VII.”

Ook Ralf Hovenga, directeur Pan Oston, reageert opgetogen: "Onze roots liggen in Raalte. We zijn daarom ook verheugd dat we een mooie locatie voor ons nieuwe pand hebben weten te vinden in deze gemeente. Onze groei en ambitie heeft er toe geleid dat we samen met onze architect een fris, open en transparant gebouw hebben weten te ontwerpen. Dit nieuw te bouwen pand past perfect bij onze uitstraling als vooruitstrevend bedrijf."

Als geroepen
Hovenga: "De stap naar een nieuwe locatie komt als geroepen. Om de groeiende vraag van onze klanten in afgelopen jaren te kunnen beantwoorden, waren we als bedrijf genoodzaakt om verschillende naastgelegen panden in gebruik te nemen. Inmiddels zijn dit vier panden, wat verre van ideaal is. Vanaf begin 2019 kunnen we met al onze 140 collega’s weer centraal vanuit één locatie opereren."

Pan Oston is marktleider in checkouts (kassameubels) en interactieve self-service zuilen en ontwikkelt oplossingen en systemen rondom afrekenen, informatie, transactie en ontvangst. In het dagelijks leven komt iedereen de producten die in Raalte zijn ontworpen en geproduceerd geregeld tegen. De kassameubels, express counters, selfservice- en kiosksystemen zijn terug te vinden bij veel supermarkten, discounters, bouwmarkten, tuincentra en modelwinkels.

|Doorsturen

Dick Mars

2018-03-07 13:13:08

Mooi begin voor de invulling van De Zegge Via.

Nu nog even een goede invulling voor de leegkomende panden..

Daar moeten we er natuurlijk niet heel veel meer van krijgen , na de panden van Schuitema/Jumbo 

Maar proficiat Wout, een mooi begin

raaltenaar

2018-03-07 19:34:30

goed nieuws Dick, de oude panden van Schuitema/Jumbo zijn alweer vol. Jumbo opent daar een DC voor internetbestellingen.