Nieuwleusen

Drankrijder moet rijbewijs inleveren in Nieuwleusen

In Nieuwleusen heeft de politie vrijdagavond het rijbewijs ingevorderd van de bestuurder van een bestelbusje. Hij had twee keer de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken en moet zich hiervoor bij de rechtbank verantwoorden.

De politie reed in Nieuwleusen, toen een bestelbusje de aandacht trok. Het busje reed zonder te remmen een steile vluchtheuvel over, hierdoor kwam het voertuig helemaal uit de vering. De agent besloot het busje te laten stoppen voor een verkeerscontrole.

"Bij het openen van het raampje rook ik een alcoholgeur", laat de politie weten. "Ik besloot de man te laten blazen in onze alcoholtester, het blazen ging de man niet gemakkelijk af. De tester gaf aan dat er inderdaad alcohol in het spel was. Voor een uitgebreide alcoholcontrole zijn wij samen naar het bureau gegaan. Daar heb ik deze man twee keer laten blazen voor een uitgebreide ademanalyse."

De uitslag was twee keer hoger dan de grens waarboven rijden onder invloed strafbaar is, waarop het rijbewijs van de man ingevorderd. Hij zal zich bij de rechtbank moeten verantwoorden, daar hoort hij zijn straf. Tot die tijd zal het rijbewijs ingevorderd blijven.

|Doorsturen

Uw reactie
Digikrant

Nieuwspoll


Agenda

Weer