Dalfsen Regio

Niet thuis? Licht aan!

Woningen in Dalfsen 's avonds aantrekkelijk voor inbrekers

Ook in de gemeente Dalfsen grijpen inbrekers tijdens de donkere dagen hun kans om een woninginbraak te plegen. Daarom zijn beheerders van de buurtpreventieapps, politie en de gemeente maandagavond de straat opgegaan om inwoners bewust te maken dat ook zij iets kunnen doen om dit te voorkomen.

Bij woningen die er donker en onbewoond uitzagen en daarom extra opvallen bij inbrekers, zijn enveloppen door de brievenbus gedaan. In deze envelop zat een brief met een flyer om bewoners bewust te maken dat hun woning voor inbrekers aantrekkelijk is. Mensen eten niet in het donker en kijken ook geen televisie met de lampen uit. Dus wanneer er geen verlichting brandt, is de kans heel groot dat er niemand thuis is.

Tijdens deze avond is het opgevallen dat veel mensen ’s avonds de deur uitgaan en daarbij een onverlicht huis achterlaten. De enveloppen met preventietips waren dan ook snel op. Vooral in het buitengebied waren veel huizen onverlicht. Een tip van de politie is om woningen een bewoonde indruk te geven door verlichting te laten branden. Een manier om dit te doen is door bijvoorbeeld een tijdschakelaar te plaatsen.

Wees waaks! Ook werden tijdens deze actieavond hondenbezitters door wijkagenten verrast met een reflecterend halsbandje voor hun hond. Tijdens het uitreiken hiervan werden ze opgeroepen om extra alert te zijn tijdens de donkere dagen. Deze doelgroep is namelijk bekend met de omgeving en zal sneller afwijkingen signaleren tijdens het uitlaten van de viervoeter. Als dit het geval is, twijfel dan niet en bel 112!

Buurtpreventie WhatsApp Aanmelden voor één van de buurt WhatsApp-groepen in de gemeente Dalfsen kan hier.

|Doorsturen

Uw reactie


Digikrant

Nieuwspoll


Agenda

Weer