Ommen Regio

Ina en Greetje uit Ommen beklimmen Mont Ventoux voor het goede doel

Een goede voorbereiding is het halve werk. Dat geldt zeker voor de beklimming van de Mont Ventoux. Daarom zijn Ina van Elburg en Greetje Hallink uit Ommen al volop aan het trainen. De schoonzussen gaan namelijk op 30 augustus deze kale berg beklimmen voor het KWF. 

Wandelend gaan Ina en Greetje 26 kilometer de berg op. Na het verlies van een goede vriendin en collega had Greetje het plan opgevat om aan dit evenement mee te gaan doen, maar het kwam er maar niet van. Tot vorig jaar schoonzus Ina aangaf graag mee te willen gaan. Henk van Elburg (de man van Ina) is in augustus 2016 overleden aan de gevolgen van alvleesklierkanker. Het verlies van familie en vrienden geeft een extra emotionele lading aan dit evenement. ‘Wij willen graag ons steentje bijdragen aan de strijd tegen deze vreselijke ziekte.’

De dames zijn ook al druk bezig met sponsoracties: lege flessen inzamelen, collectebussen staan bij clubs en verenigingen waarbij de dames zijn aangesloten en ook staat er een benefietavond in Restaurant De Vrienden in Ommen op het programma. Deze vindt plaats op vrijdagavond 8 juni. Wilt u de dames sponsoren? Op de site van de Stichting Mont Ventoux is dat mogelijk. De dames hebben zich aangesloten bij team Vechtdal. Veertig procent van de opbrengst gaat naar het Vechtgenotenhuis in Ommen.

|Doorsturen

Uw reactie


Uitgelicht


Columns en vaste rubrieken

Meest gelezen

Digikrant

Nieuwspoll


Agenda

Weer