Ommen Regio

Koor 'Zingt voor Hem' houdt jubileumconcert in Ommen

Op 4 februari 1992 werd vanuit de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt het gemengd koor Zingt voor Hem opgericht. Dat is dus alweer 25 jaar geleden. Ter gelegenheid daarvan geeft het koor een jubileumconcert op vrijdag 13 oktober in Het Baken aan de Trompstraat. Aan het concert werken meerdere musici mee, onder andere drie violisten, een panfluitist, een contrabassist, een cellist en Johan Bredewout op piano. Ook zullen de vier vrouwen van het sopraankwartet Vocunita uit Den Ham acte de presence geven.

Het koor, dat inmiddels ruim tien jaar onder de professionele leiding staat van Minne Veldman uit Urk, zal een aantal liederen in het Nederlands en Engels ten gehore brengen. Daarvoor is al flink gerepeteerd. Gerhard Veurink en Anton Boerman vertellen er enthousiast over. "Onze dirigent probeert het beste uit onze leden naar voren te halen. We zullen natuurlijk nooit het conservatoriumniveau bereiken en dat snapt hij; daar houdt hij gewoon rekening mee. Wij zingen voor ons plezier en proberen dat zo goed mogelijk te doen. Hij stimuleert ons daar geweldig in en doet dat met een goed gevoel voor humor."

Veurink en Boerman vervolgen: "In het koor is veel saamhorigheid en de repetities zijn altijd heel gezellig. Het gebeurt bijna nooit dat leden op dinsdagavond niet op de repetitie komen. De dirigent laat het trouwens ook nooit afweten, hoewel hij helemaal uit Urk moet komen. Naast ons koor is hij ook nog dirigent van het Vechtdal Koor uit Hardenberg en een koor uit Drachten. Ja, wij zijn ontzettend blij met hem."

Het ledental staat al jaren op het zelfde peil, zo'n 55. Een aantal is vanaf het begin af aan al lid, 25 jaar dus. Het oudste lid, Jansje Pasman - Olsman is inmiddels de negentig al gepasseerd, maar repeteert nog elke week dapper mee. De heren Veurink en Boerman zouden graag wat nieuwe aanwas bij het koor hebben, maar dat blijkt niet mee te vallen. "Nieuwe leden hoeven niet bij de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt aangesloten te zijn, hoor. We zijn een Christelijk koor, dat wel, en ons repertoire is gebaseerd op ons geloof. Naast dat we graag zingen, willen we ook de boodschap van ons geloof uitdragen, dus nieuwe leden moeten ook wel die intentie hebben."

Het koor bezit een caravan. Pardon, een caravan? Ja, dat klopt. Die wordt alleen van stal gehaald als er ergens oliebollen gebakken moeten worden. Dat gaat volgende maand alweer gebeuren tijdens de Winterfair van AAC de Dante aan de Balkerweg in Ommen en later, tussen kerst en Oud en Nieuw, in de Van Raaltestraat. Ook kunnen er alvast oliebollen en knieperties gegeten worden op de kerstmarkt bij Veldzicht in Balkbrug. De leden zetten zich op deze manier gezamenlijk in om de concerten te kunnen bekostigen. Voordat er weer oliebollen gebakken worden, heeft het jubileumconcert van 'Zingt voor Hem' echter hun volle aandacht. Dat begint om 20.00 uur en de toegang is gratis. Na afloop kan er bij een kop koffie nog even nagepraat worden.

|Doorsturen

Uw reactie


Uitgelicht


Meest gelezen

Digikrant

Nieuwspoll


Agenda

Weer