Ommen Regio

Regenachtige Bissinghdag

Lagas en Scheele geportretteerd bij Omm'Arte

De eerste Bissinghwoensdag van 2011 zal de boeken ingaan als een regenachtige Bissinghdag. Dat was ook de reden, dat het bezoekersaantal op deze dag erg tegenviel. Wel jammer, zo vond ook wethouder Ko Scheele, die er van overtuigd was dat Omm’Arte een heel duidelijk toegevoegde waarde heeft aan de Bissingh.

Scheele vond dat de Bissingh nog twee dingen miste, namelijk kunst en goede doelen, zo vertelde de wethouder toen hij door één van de kunstenaars werd geportretteerd. En aan beide is het Bissingh-bestuur, zonder deze wens van te voren te kennen, tegemoet gekomen. Scheele werd gelijktijdig met collega-wethouder Ilona Lagas geportretteerd. Ook zij was erg te spreken over de opzet van de dag.

De kunstenaars lieten zich tijdens deze eerste Bissingh-woensdag niet weerhouden door het natte weer en waren de hele dag druk aan het werk en lieten de bezoekers zien waar ze mee bezig waren. Zij werden mede gemotiveerd door de vrolijke klanken van Franse muziek. Voor de bezoekers waren er lekkere hapjes en drankjes. Ook het levend schilderij ‘De Aardappeleters’ en de living statues, uitgebeeld door leerlingen van het Vechtdal College kregen veel bewonderende blikken van de bezoekers.

Bissingh-voorzitter Gerard Marsman kijkt ondanks het weer tevreden terug op de eerste Bissinghwoensdag: ‘Ondanks de regen bleven de vele kunstenaars heel positief. De sfeer was geanimeerd met muzikale omlijsting. Het portretteren van de twee wethouders toont de optimale samenwerking in Ommen aan, waar steeds meer van te zien is’, aldus de Bissinghvoorzitter.

De Bissingh Bus Tour is deze week vanwege te weinig animo niet doorgegaan. Kaartjes voor de komende Bissingh Bus Tour zijn te krijgen bij de Voordeelhal, via de Bissinghsite en op de Bissingh-woensdagen op het kraampje aan de Markt.

Uitgelicht


Columns en vaste rubrieken

Meest gelezen