Ommen Regio

Opinie: De brug in Ommen

Het lijkt zo langzamerhand een klucht. Je hebt een probleem als je, net als ik, aan de andere kant van de Vecht in Ommen woont. Al maanden is er bijna geen doorkomen aan. In de zomer met de vele toeristen en caravans. Ondanks de aangepaste dure ingreep in juli rijdt het verkeer zich in alle richtingen regelmatig klem.

Dit is sinds enige tijd alleen maar verergerd omdat de autoweg richting Lemelerveld is afgesloten. Het is inmiddels niet meer te doen om op tijd op mijn werk te komen. Ook bezoek thuisbrengen naar de andere kant van Ommen neemt 20 minuten in beslag, dat is alleen de heenweg.

Nu ben ik sportief en fiets graag. Maar voor mijn onregelmatige werk buiten Ommen ben ik toch écht mijn auto nodig. Het is jammer dat er niet tijdelijk een oplossing wordt bedacht zoals het inzetten van verkeersregelaars in spitsuren om alles in goede banen te leiden en om de doorstroom te bevorderen. Mooie uitdaging voor verkeersagenten en/of regelaars in opleiding lijkt me.

Als ik ergens ben en ze horen dat ik uit Ommen kom begint iedereen gelijk over de rare onoverzichtelijke situatie. Het is wijd en zijd bekend. Ook buurtbewoners en andere inwoners van Ommen hoor ik steen en been klagen. Ondertussen gebeurt er niks. Het kost heel veel geld en deze situatie is slecht voor het milieu. Vandaar dat ik in de digitale pen klim om mijn beklag te doen. Ik hoop dan ook vurig dat hier snel een einde aan komt.

De naam van de schrijver van dit opiniestuk is bij de redactie bekend. Hij/zij wenst anoniem te blijven.

|Doorsturen

Uw reactie


Uitgelicht


Meest gelezen

Digikrant

Nieuwspoll


Agenda

Weer