Ommen Regio

Presentatie concept-ontwerp nieuwe aanbouw MFC de Carrousel

De gemeente Ommen heeft vorige week het concept-ontwerp voor de nieuw te bouwen uitbreiding van de Carrousel gepresenteerd. Dit gebeurde in de lobby van het uit te breiden gebouw zelf.

Afgelopen voorjaar werd na een aanbestedingsprocedure aannemer Kormelink uit Rietmolen geselecteerd als bouwer van de nieuwe hal. De opdracht is een ‘Design, Build & Maintain’ opgave. Dit betekent dat de aannemer de sporthal zowel gaat ontwerpen, bouwen en onderhouden.
Zodra de omgevingsvergunning door de gemeente verleend is, en onherroepelijk is geworden, kan de bouw starten. Alle partijen hopen dat dit eind 2018 is. De sporthal zou dan in het tweede kwartaal van 2019 klaar zijn voor gebruik.

Het naastgelegen Vechtdal College gaat samen met de basisscholen de sporthallen overdag gebruiken voor gymlessen. Sportverenigingen kunnen de nieuwe hal in de avonduren en weekenden gebruiken.

In het nieuw te bouwen gedeelte komt net zoals bij de bestaande hal één grote ruimte. In de nieuwe aanbouw komen drie zaaldelen. De hal wordt tegen het westelijke deel van MFC de Carrousel aangebouwd aan de zijde van de Dantevijver. De sporthal blijft toegankelijk via de bestaande hoofdingang van de Carrousel. Dit heeft als voordeel dat de bestaande voorzieningen ook voor de nieuwe hal gebruikt kunnen worden. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om de entree, horeca, EHBO-ruimte en ruimten voor docenten en trainers.

|Doorsturen

Uw reactie


Digikrant

Nieuwspoll


Agenda

Weer