Ommen Regio

St.Willibrordusschool Vilsteren wint ijscokar op schoolplein

Het was groot feest op de St. Willibrordusschool Vilsteren. De kinderen van groep 1, 2 en 3 kwamen vrolijk het plein op en maakten een rij voor een versierde ijscokar. Ook de andere groepen stonden popelend te wachten, want alle kinderen van de school en het enthousiaste schoolteam hadden een ambachtelijk bereid ijsje gewonnen!

‘Ongelooflijk dat wij, als kleine school, deze landelijke kleurwedstrijd gewonnen hebben!’ klinkt het in het team. De school reageerde op een oproep van de makers van Kwink, een online methode voor sociaal-emotioneel leren, om mee te doen aan een kleurwedstrijd. In Kwink staat een dierenwereld-model voor het echte leven. De dieren in Kwink maken dus dingen mee die kinderen zelf ook meemaken. Met name belevenissen die een beroep doen op het ontwikkelen van sociaal-emotionele vaardigheden.

De St. Willibrordusschool won de kleurwedstrijd met een kleurplaat waarin de dieren uit Kwink ook een hoofdrol vervullen. De ijscokar, de hoofdprijs, is versierd met een slinger waarop de kinderen allemaal de Kwink-dieren herkennen. Het ijsfeest was een groot succes! Helemaal vanwege het zomerse weer. 

|Doorsturen

Uw reactie


Digikrant

Nieuwspoll


Agenda

Weer