Dalfsen Regio

Burgemeester Han Noten vertrekt vóór 2019

Han Noten, burgemeester van Dalfsen, gaat nog vóór de zomervakantie de datum van zijn vertrek bepalen. Dit gebeurt in overleg met de gemeenteraad. “Eén ding staat vast”, zegt hij hierover. “Ik zal hier in Dalfsen geen nieuwjaarstoespraak meer houden.”

Voor de zomervakantie zal er een profielschets van de nieuwe burgemeester moeten liggen, daarover zal de nieuwe raad zich buigen.
Volgens de burgermeester, die na zeven jaar afzwaait, wisten insiders wel dat hij geen zes jaar meer door zou gaan als burgemeester. Ondanks zijn enthousiasme bij de vorige verlenging van zijn benoeming. “Het is niet zo dat ik geen plezier meer heb in mijn werk”, zo benadrukt de burgervader. “Maar ergens zo’n 12 jaar blijven is mij gewoon te lang en past echt niet bij me! Zelf had ik gedacht om nog één of twee jaar langer aan te blijven, maar toen kwam die job bij de Ambulancezorg langs. Mijn besluit om eerder te stoppen als burgemeester heeft ook te maken met het gevoel van innerlijke onrust, dat ik ervaar. Ik merk dat mijn geduld opraakt en dat voelt niet goed… Wat verder meespeelt is dat we momenteel grote projecten aan het afronden zijn, zoals het Waterfront en De Spil. Dat geeft ook mij een gevoel van afronding….

Ik wil graag wat meer vrijheid en merk dat ik ook meer moeite heb gekregen met de beschikbaarheidsplicht. Als burgemeester heb je ook een voorbeeldfunctie, het lijkt me best wel fijn om straks ook eens een keer ongeschoren en in spijkerbroek door het dorp te kunnen lopen!
Bij de Ambulancezorg ga ik zo’n anderhalve dag per week werken, veel kan ik vanuit huis doen. We blijven trouwens gewoon in Dalfsen wonen! Verder heb ik nog wat andere verplichtingen. Wat de overige dagen betreft, sta ik voor alles open, maar een echte voltijdbaan met allerlei verplichtingen wil ik niet meer.”

|Doorsturen

Uw reactie


Digikrant

Nieuwspoll


Agenda

Weer