Dalfsen Regio

CDA Dalfsen maakt zich zorgen over gevolgen asbestverbod

Het CDA Dalfsen is bezorgd over de gevolgen van het asbestverbod van 2024. Wilco Pasman, CDA-kandidaat, voor de komende gemeenteraadsverkiezingen zegt: “Tijdens de door de gemeente Dalfsen georganiseerde informatieavond ben ik geschrokken. Er zijn nog heel veel vragen en er ligt nog maar liefst 770.000 m2 asbest in Dalfsen. Dat zijn ongeveer 140 voetbalvelden. We staan voor een enorme uitdaging!”

Het CDA Dalfsen vindt dat de asbestdaken gesaneerd moeten worden. Bert Ruitenberg, nummer 2 op de lijst van het CDA: “We moeten wel beseffen dat het om een gezamenlijke opgave gaat. Het CDA Dalfsen wil daarom onderzoeken of eigenaren betere ondersteuning kunnen krijgen. Het vervangen van het dak kost vaak duizenden euro’s. Daarnaast zijn er extra kosten voor inventarisaties en procedures. En na het vernieuwen van het dak neemt de waarde toe en moet er meer onroerende zaak belasting worden betaald”.

De partij wil nagaan of het mogelijk is dat via kortingen op onroerende zaak belastingen het investeren in duurzaamheid, dus ook asbestsanering, beloond kan worden. Ook zal het CDA Dalfsen via de CDA-woordvoerder in Den Haag het signaal afgeven dat er ten aanzien van de landelijke subsidie meer zekerheid moet zijn. En ook zullen er kritische vragen worden gesteld over de procedures en veelheid aan regels.

Lokale ondernemers
Het CDA Dalfsen hecht er veel waarde aan om de uitdaging gezamenlijk aan te gaan, ook met ervaren en betrokken lokale ondernemers, zodat eigenaren en ondernemers er niet alleen voor staan.

|Doorsturen

Uw reactie


Digikrant

Nieuwspoll


Agenda

Weer