Dalfsen Regio

NAM blijft komende 13 jaar gas winnen

Dalfsen schrikt van plannen gaswinning bij Hardenberg

Het college van B&W van Dalfsen heeft met argusogen kennis genomen van de berichtgeving in de media over het voornemen van de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) om de gaswinning bij Hardenberg met 13 jaar te verlengen. 

Burgemeester en wethouders van Dalfsen hebben per brief aan het college van Hardenberg laten weten dat Dalfsen de gemeente Hardenberg steunt waar nodig in het verzet tegen het voornemen van de NAM. 

Wethouder Ruud van Leeuwen: “We hebben in onze collegevergadering van 16 januari gesproken over het voornemen van de NAM en daar schrokken we van. Hoewel de NAM uitsluit dat er in het Vechtdal Groningse taferelen zullen ontstaan, maken we ons toch zorgen. Als gemeenten in de regio Vechtdal gaat ons dit allen aan. Harde garanties heb je niet dat er bijvoorbeeld aan de rand van Dalfsen of in Ommen toch schade ontstaat als gevolg van de gaswinning.”

Daarnaast vreest de wethouder voor een toename aan gaswinning in onder andere Hardenberg, als in Groningen de gaskraan verder dicht wordt gedraaid: “De NAM zal toch aan haar verplichtingen moeten voldoen aan bijvoorbeeld het buitenland. Als in Groningen de gaskraan langzaam wordt dichtgedraaid, dan vrees ik voor een toename aan gaswinning elders.”

|Doorsturen

Uw reactie


Digikrant

Nieuwspoll


Agenda

Weer