Dalfsen Regio

Gemeente Dalfsen organiseert 'Democratiespel'

Hoe werkt dat nou in de politiek? Hoe worden besluiten genomen? En wat doet een raadslid eigenlijk? Op 9 september kunnen inwoners van de gemeente Dalfsen in de raadzaal van het gemeentehuis in Dalfsen zelf ervaren hoe het is om raadslid te zijn. Tijdens het Democratiespel kruipen deelnemers in de huid van een raadslid. Deelnemers gaan debatteren, onderhandelen en nemen een besluit over een fictief voorstel van het college. Net echt!

Raadsleden van de gemeenteraad van Dalfsen, Janine Schiphorst – Kijk in de Vegte (CDA) en Gerrit Jan Veldhuis (VVD) zijn bij het spel aanwezig om ondersteuning te geven aan de deelnemers. Ook is er na afloop volop gelegenheid om met hen te praten over hoe het is om politiek actief te zijn. Een moderator van ProDemos, Huis voor democratie en rechtsstaat, begeleidt het Democratiespel.

Zelf politiek ervaren
De provincie Overijssel, de gemeente Dalfsen en ProDemos vinden het belangrijk om (jonge) inwoners meer te betrekken bij de democratie en hen zelf te laten ervaren hoe politieke beslissingen worden genomen. Het Democratiespel in Dalfsen vindt plaats op zaterdag 9 september, van 10.00 tot 12.00 uur. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden bij de griffie van de gemeenteraad via griffie@dalfsen.nl
Meer informatie is te vinden via www.overijsseldoetmee.nl/democratiespel.

|Doorsturen

Uw reactie


Digikrant

Nieuwspoll


Agenda

Weer