Dalfsen Regio

Han Noten stopt als burgemeester van Dalfsen

De gemeente Dalfsen moet binnenkort op zoek naar een nieuwe burgmeester. Han Noten heeft aangegeven binnen afzienbare tijd te willen stoppen. Voornaamste reden voor dit besluit is dat hij gevraagd is om voorzitter te worden van Ambulance Zorg Nederland. Daarnaast wil hij het ook rustiger aan gaan doen.

"Afgelopen week heb ik uitgebreid gesproken met de Commissaris van de Koning en hem laten weten dat ik toe ben aan een nieuwe invulling van mijn arbeidzame leven en dat ik, gezien mijn leeftijd, die stap nu moet zetten en niet over een aantal jaren", laat Noten weten in een verklaring. "De directe aanleiding is de eervolle vraag om voorzitter te worden van Ambulance Zorg Nederland (AZN). Een nevenfunctie waar ik met plezier ja tegen gezegd heb. Overigens, dit voorzitterschap is misschien de aanleiding, maar zeker niet de reden. Het besluit om te kiezen voor verandering heb ik eigenlijk al eerder genomen, waarbij voor mij ook duidelijk werd dat ik niet meer een nieuwe voltijdsfunctie ambieer."

Noten: "Het besluit valt me niet licht, want ik heb het goed hier in Dalfsen. De samenwerking met raad, college en ambtelijke organisatie is meer dan prettig en dat maakt stoppen niet gemakkelijk. De Commissaris heeft mij gevraagd om in ieder geval aan te blijven tot het nieuwe college gevormd is en de nieuwe raad een fatsoenlijke start heeft kunnen maken. Dat doe ik natuurlijk graag. Verder hebben we afgesproken dat ik, uiteraard na overleg met de raad, mijn definitieve datum van vertrek voor de zomer bekend zal maken. Tot die tijd mogen de burgers van Dalfsen op mijn onverminderde inzet blijven rekenen."

Han Noten is burgemeester van Dalfsen sinds februari 2011. Opvallend is dat hij in januari 2017 nog benoemd is voor een nieuwe termijn van zes jaar.

|Doorsturen

Tineke

2018-03-13 06:32:43

Gelukkig. Ik vind het een kletsmajoor van veel woorden en vooral geldverslindende daden zoals dat theater. Erg bezig met zijn eigen ego. Altijd beter weten. Hup.

Uw reactie


Digikrant

Nieuwspoll


Agenda

Weer