Dalfsen Regio

Kijk op Vechtdal: Jeugd

Afgelopen zaterdag weer lekker gevoetbald. We hebben gewonnen, maar los daarvan vind ik het heerlijk om twee keer drie kwartier op het voetbalveld bezig te zijn met teamgenoten en even nergens anders meer aan denken. Lekker het hoofd leegmaken en plezier beleven.

Aan het einde van deze maand wordt in de Algemene Ledenvergaderingen van SVD en van ASC ’62 gestemd over de beoogde samenwerking tussen de jeugdafdelingen van beide verenigingen. Een uitgebreide voorbereiding met behulp van verschillende werkgroepen, voorafgegaan door een gezamenlijk ondertekende intentieverklaring. Aan de voorbereiding kan het niet liggen.

Doel van beide verenigingen is dat de jeugdleden zo veel mogelijk kunnen voetballen op zijn of haar eigen niveau waardoor het plezier in voetballen wordt vergroot. Dat daarmee het niveau stijgt en mogelijk zelfs een kostenvoordeel gehaald kan worden, is van ondergeschikt belang. Ik ben het daar hartgrondig mee eens en ben daarom ook graag één van de ambassadeurs van dit project.

Aan het einde van deze maand wordt in de gemeenteraad ook gestemd. Onder andere over het beleidsplan ‘0-18 Iedereen doet mee!’. Met de maatregelen in dit plan willen we armoede bij kinderen en jongeren tegengaan. Kinderen mogen er niet onder lijden dat ze in een gezin wonen waar het elke maand weer moeilijk is om financieel rond te komen. Ook het oranje boekje 'Voor boven de 18' zit in het pakket. Daarmee willen we jongeren helpen om goed voorbereid aan hun volwassen leven te beginnen. U kunt begrijpen dat ik ook hier hoop dat de uitslag van de stemming positief zal zijn.

Zo maar twee voorbeelden van deze maand waarin het plezierig opgroeien van onze jeugd centraal staat. En dat is belangrijk. Want wie kiest voor de jeugd, kiest voor de toekomst.

Jan Uitslag
Wethouder Dalfsen
j.uitslag@dalfsen.nl 

|Doorsturen

Uw reactie


Digikrant

Nieuwspoll


Agenda

Weer