Dalfsen Regio

Inwoners en bezoekers ervaren geen overlast

Lekkage in het Dalfser gemeentehuis

Afgelopen weekend is in het bedrijfsrestaurant van het gemeentehuis in Dalfsen een waterleiding geknapt, waardoor veel water het gebouw in is gestroomd. Van de bovenste verdieping tot in de kelder is er waterschade.

De lekkage is zondagochtend ontdekt en diezelfde dag is door het schoonmaakbedrijf het water zoveel mogelijk weggepompt en opgezogen. Een deel van de vloergoten, waar alle bedrading door loopt, is ook onder water gelopen. Deze kabelgoten zijn ook leeggezogen en zijn in de nacht van zondag op maandag met blowers droog geblazen. Waarschijnlijk moeten alle nat geworden kabels worden vervangen.

Inwoners en bezoekers merken zo goed als niets van de lekkage, zo zijn de balies gewoon bezet door medewerkers van de gemeente en kunnen afspraken in het gemeentehuis gewoon doorgaan. “Medewerkers hebben echter wel last van de wateroverlast”, aldus wethouder Ruud van Leeuwen. “Er kan op de tweede verdieping, met uitzondering van een paar kantoorruimtes, niet worden gewerkt.”

Van Leeuwen baalt stevig van de lekkage, maar is blij dat het in de vakantieperiode plaatsvindt. “Op lekkage zitten we uiteraard nooit te wachten, want het zorgt alleen maar voor extra werk. De zichtbare problemen worden direct opgelost, maar we weten natuurlijk niet wat ons de komende tijd staat te wachten als gevolg van de lekkage. In verband met de vakantieperiode kunnen waarschijnlijk alle collega’s een alternatieve werkplek in het gemeentehuis vinden, dat is dan het enige goede nieuws.”

|Doorsturen

Uw reactie


Digikrant

Nieuwspoll


Agenda

Weer