Nieuwleusen

Gemeenteraad voorkomt grootschalige bomenkap

Bomen Jagtlusterallee blijven gewoon staan

Zo'n 600 bomen langs de Jagtlusterallee bij Nieuwleusen zijn gered van de kettingzaag. Het gemeentebestuur van Dalfsen wilde de weg opwaarderen tot volledige 80 kilometerweg. Langs die weg zou geen plaats meer zijn voor de 600 grote bomen die er nu staan. Maar voor dat plan stak de gemeenteraad dinsdagavond een stokje.

Dat meldt RTV Oost.

Tijdens de vergadering van de gemeenteraad bood het actiecomité Behoud Bomen Jagtlusterallee een petitie aan. Ze overhandigde ruim 1600 steunbetuigingen aan de politici. De gemeenteraadsleden bleken niet ongevoelig voor de petitie: de raad floot het voorstel voor de kap van de bomen unaniem terug. De Jagtlusterallee wordt een 60 kilometerweg, waar de grote bomen kunnen blijven staan.

'Blijdschap alom'
"Het is van harte feest", vertelt Femmie van Veen van het actiecomité kort na het besluit van de gemeenteraad. "Blijdschap alom, want af en toe had ik een heel zwaar gevoel in mijn buik." Het comité voerde ongeveer drieënhalve maand actie. "De afgelopen tijd was ik er wel anderhalf tot twee dagen per week mee bezig. Een soort baan", aldus Van Veen. "En nu plukken we de vruchten."

Aanpassen
Wethouder Van Leeuwen moet zijn voorstel nu van de gemeenteraad aanpassen. "We gaan het nu aanpassen, conform de wens van de raad. Het is voor mij volstrekt helder." Los daarvan, vindt Van Leeuwen het toch jammer dat zijn voorstel niet op een meerderheid van de gemeenteraad kan rekenen. "Ik denk dat we, en dat meen ik echt als bioloog, een meerwaarde gecreëerd hadden bij de andere variant."

|Doorsturen

Uw reactie
Digikrant

Nieuwspoll


Agenda

Weer