Dalfsen Regio

Politiek Dalfsen: PvdA

Woensdag 21 maart is het weer zover! We mogen naar de stembus voor de gemeenteraadsverkiezingen. Weet u al op welke partij u gaat stemmen? Om het de twijfelaars wat gemakkelijker te maken stellen we elke week één of twee partijen aan u voor. Dit doen we aan de hand van acht (vaste) vragen. Deze week: PvdA Dalfsen.

Leander Broere, lijsttrekker/fractievoorzitter PvdA Dalfsen.

Waar staat jullie partij voor?
De PvdA Dalfsen maakt zich sterk voor een sociale en democratisch sterke gemeente. Een gelijkwaardige behandeling van alle inwoners met een grote mate van participatie, er op gericht dat inwoners alle ruimte krijgen voor de eigen ontwikkeling met een goed vangnet ingeval dat niet lukt. Duurzaamheid wordt als leidend principe gehanteerd; zowel in het sociaal domein als ook bij ontwikkelingen op het gebied van energie, ruimtegebruik, milieu en klimaat.

Wat maakt jullie partij uniek?
In Dalfsen zijn wij de enige links/progressieve partij. Naast onze inzet op de sociale thema’s zorg, werk en wonen hebben wij ook een sterke groene agenda waarbij wij ons karakteristieke landschap willen beschermen en onze energiehuishouding willen verduurzamen. Onze slogan deze verkiezingen is dan ook “Natuurlijk Links”. Wij hopen dat kiezers die zich aangesproken voelen door deze onderwerpen op ons gaan stemmen zodat we deze stem na 21 maart nog beter kunnen vertegenwoordigen in de gemeenteraad van Dalfsen.

Wat willen jullie de komende vier jaar bereiken?
Wij willen ons inzetten om van de gemeente Dalfsen een toegankelijkere gemeente te maken. Met de steun van onze inwoners willen wij ons inzetten voorzieningen beter toegankelijk te houden en willen wij veel ruimte creëren voor inwoners met ideeën. Samen willen wij bouwen aan een mooie, groene en sociale gemeente.

Wat had in de afgelopen vier jaar beter gekund?
De gemeente had bij verschillende projecten beter moeten luisteren naar haar inwoners. Vanaf het begin van een ontwikkeling moet de gemeente samen met inwoners de kaders bepalen. Helaas gaat dit vaak mis in Dalfsen.

Hoe denken jullie over samenwerking met andere partijen?
De samenwerking in Dalfsen is over het algemeen prima. Wel zou het wat ons betreft soms wat politieker mogen. Er bestaat soms de indruk dat er in Dalfsen geen verschillen zijn, maar die zijn er wel degelijk. Maar met één zetel tegenover 20 is het soms best lastig de aandacht te trekken. De gemeenteraadsverkiezingen kunnen in Dalfsen voor meer balans zorgen in de gemeenteraad. Het zou spannender en leuker kunnen worden. Maar dat is aan de kiezer!

Wat gaan jullie doen met een onverwacht voordeel van 1 miljoen euro?
Het vreemde is dat dit in Dalfsen bijna structureel aan de hand is. Erg vervelend, want geld van de gemeente is geld van de inwoners en moet je besteden aan doelen die hen ten goede komen.

Hoe ziet Dalfsen eruit in 2025?
Hopelijk is Dalfsen dan een nog fijnere, groenere plek om te wonen en voorzien de duurzame dorpen ons van energie van eigen bodem!

|Doorsturen

Uw reactie


Digikrant

Nieuwspoll


Agenda

Weer