Dalfsen Regio

Raad beslist over locatie Jongerenontmoetingsplek Dalfsen

Het college ziet de stationslocatie als een geschikte plek voor de nieuwe JOP (Jongerenontmoetingsplek) voor de Dalfser jongeren. Uiteindelijk is het aan de raad of die daar ook daadwerkelijk komt, aldus wethouder Jan Uitslag. “Het is een mooie open plek, waar de JOP goed in het zicht staat, en zo geeft het waarschijnlijk minder overlast.”

De jongeren kwamen zelf met het voorstel de JOP op de stationslocatie te situeren. Inmiddels hebben zij gesprekken gevoerd met ambtenaren van de gemeente Dalfsen en zijn er regels opgesteld en afspraken gemaakt. Het plan is dat de JOP die bij het vorige gemeentehuis stond, op de stationslocatie herplaatst wordt.

Na twee jaar zal een evaluatie plaatsvinden, waarbij bekeken wordt of het gebouwtje voldoet, of het groot genoeg is et cetera. Het streven is dat het gebouwtje nog voor de zomervakantie op de stationslocatie geplaatst wordt. Voor het bouwsel moet weliswaar een vergunning worden geregeld, maar de wethouder schat de kans op bezwaren klein in, omdat vooraf draagvlak voor is gezocht.

Op 12 juni beslist de raad of de JOP bij het station geplaatst kan worden.

|Doorsturen

Uw reactie


Digikrant

Nieuwspoll


Agenda

Weer