Dalfsen Regio

Zesenveertig sollicitaties burgemeesterschap Dalfsen

46 personen hebben gesolliciteerd op de functie van burgemeester van Dalfsen. Tussen de sollicitanten bevinden zich 16 vrouwen en 30 mannen. De leeftijd van de kandidaten ligt tussen de 33 en 67 jaar.

34 kandidaten hebben of hadden een hoofdfunctie in het openbaar bestuur, 12 sollicitanten hebben een andere professionele achtergrond. 9 kandidaten zijn lid van het CDA, 9 van de CU, 5 van D66, 3 van GL, 2 van een lokale partij, 5 van de PvdA en 11 van de VVD. Van 2 kandidaten is de politieke kleur niet bekend.

Vacature
De sollicitatietermijn liep van 21 juni tot 12 juli. Het burgemeestersambt in Dalfsen is per 1 december 2018 vacant door het aan burgemeester Han Noten verleend eervol ontslag. Hij is de komende maanden nog in functie, totdat eind dit jaar zijn opvolger aantreedt.

Gesprekken
De gemeenteraad heeft op 18 juni het profiel voor de nieuwe burgemeester vastgesteld. De komende tijd staat in het teken van het inwinnen van informatie en het voeren van sollicitatiegesprekken. Daarna zal de Commissaris van de Koning met de vertrouwenscommissie uit de raad een selectie van kandidaten bespreken. Deze commissie gaat met die kandidaten in gesprek. Zij brengt verslag van bevindingen uit aan de gemeenteraad en bereidt de aanbeveling voor. Het is uiteindelijk aan de raad om de beste kandidaat voor Dalfsen bij de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties voor te dragen. De procedure is erop gericht dat de nieuwe burgemeester in december kan beginnen.

 

|Doorsturen

Uw reactie


Digikrant

Nieuwspoll


Agenda

Weer