Ommen Regio

CDA start campagne: “Samen maken we Ommen”

CDA-voorzitter Jan Hekman heeft als start van de verkiezingscampagne van het CDA Ommen het verkiezingsprogramma 2018-2022 aangeboden aan fractievoorzitter Annelies Bakelaar. Het verkiezingsprogramma is tot stand gekomen door de vele gesprekken die fractie, bestuur en leden van het CDA de afgelopen vier jaar hebben gevoerd met allerlei groeperingen in de gemeente Ommen, door permanent aanwezig te zijn.

“Dit heeft het CDA Ommen vertaald in woord en beeld, geen dik boekwerk maar een kort en krachtig programma, waarin ook bij de verschillende onderdelen concrete doelstellingen staan. Natuurlijk kan niet alles worden benoemd. De politiek blijft een dynamisch gebeuren, en ook de komende vier jaren zullen er ook tussentijdse keuze gemaakt moeten worden”, aldus Hekman. “De keuzes die worden gemaakt, wil het CDA samen met de burgers doen, door vooraf met hen in discussie te gaan, zodat een basis kan worden gelegd, waar draagvalk voor is.”

“Het CDA is de meest lokale partij”, vertelt Hekman. Dat is positief voor de burgers van Ommen, maar ook de contacten met het CDA op andere niveaus zijn van belang, omdat niet alles plaatselijk opgelost kan worden. Op veel beleidsterreinen is men afhankelijk van andere overheden en hebben we te maken met provinciaal, landelijk en zelfs Europees beleid. Als CDA afdeling Ommen hebben we goede kontakten met onze partij genoten in de verschillende bestuurslagen. En ook hier kan Ommen zijn voordeel meedoen.”

“Voor het besturen van de gemeente Ommen heeft het CDA Ommen bij de samenstelling van de kandidatenlijst rekening gehouden met: kennis van zaken, vernieuwing van de lijst, verdeling over buurten, vrouwen en mannen op de lijst, verschillende leeftijden. Kortom, een afspiegeling van de samenleving van Ommen. Als voorzitter van de afdeling Ommen heb ik dan ook veel vertrouwen in onze kandidaten, die het verkiezingsprogramma willen uitvoeren. De kracht van de eerste acht, met de ondersteuning van de overige twaalf kandidaten.”

Het advies van Hekman aan de burgers van Ommen: “Ga in elk geval stemmen op 21 maart 2018. De volmaakte partij bestaat niet, maar het CDA wil het graag samen met u doen, stem daarom CDA als meest lokale partij. Samen maken we Ommen.”

|Doorsturen

Uw reactie


Uitgelicht


Columns en vaste rubrieken

Meest gelezen

Digikrant

Nieuwspoll


Agenda

Weer