Ommen Regio

Nieuwe inrichting voor kruising Vechtkade/Markt en Julianastraat in Ommen

De kruising van de Prinses Julianastraat met de Vechtkade/Markt in Ommen krijgt van 2 tot en met 5 juli een nieuwe inrichting. Op dinsdag 12 juni tussen 18.00 en 19.00 uur vindt in Flater een inloopbijeenkomst plaats over de werkzaamheden.

Dit voorjaar heeft de gemeenteraad een plan van aanpak vastgesteld om de verkeerssituatie op de Prinses Julianastraat en Schurinkstraat aan te pakken. Deze werkzaamheden zijn voor begin 2019 gepland. Vooruitlopend op deze werkzaamheden, krijgt de kruising van de Vechtkade/Markt en de Prinses Julianastraat een nieuwe inrichting. De aansluiting van de Vechtkade/Markt wordt aangepast tot een uitritconstructie. Ook het fietspad wordt aangepast. Bij een uitrit moet het verkeer voorrang verlenen op al het overige verkeer.

Het aanpassen van deze kruising past binnen de vorig jaar vastgestelde Verkeersvisie Ommen 2030. In deze Verkeersvisie is een pakket van maatregelen opgenomen om de route via de Vechtkade minder aantrekkelijk te maken voor doorgaand verkeer. De aanleg van deze uitritconstructie is een eerste stap in het uitvoeren van deze maatregelen.

Inloopbijeenkomst
De werkzaamheden op de kruising van de Prinses Julianastraat en Markt/Vechtkade worden in de week van 2 tot en met 5 juli uitgevoerd. Op dat moment is de weg afgesloten. Tijdens de inloopbijeenkomst lichten vertegenwoordigers van de gemeente Ommen de planning en fasering van de werkzaamheden toe.

|Doorsturen

Uw reactie


Uitgelicht


Columns en vaste rubrieken

Meest gelezen

Digikrant

Nieuwspoll


Agenda

Weer