Ommen Regio

Stichting VROM? verbaasd over gang van zaken megastal Ommen

Stichting Vroomshoop en Omstreken een Mesthoop? (VROM) is verbaasd over de gang van zaken rondom de plannen van varkenshouderij Schuttert. Deze wil aan de Beerzerhooiweg 1 in Beerzerveld een varkenshouderij vestigen met meer dan 3.200 fokzeugen.

De Stichting VROM? is een stichting die zich vanaf 2008 heeft ingezet voor de leefomgeving voor de inwoners van Ommen. Zij trok hierbij samen op met groepen uit onder andere Witharen en Arriën. Ze vond steun in haar standpunten bij politieke partijen, zoals de Lokale Partij Ommen.

Douwe Bouma van de Stichting VROM? laat weten buitengewoon verbaasd te zijn dat het College van B&W, met verantwoordelijk wethouder Bongers (LPO), door wil gaan met het verstrekken van vergunningen voor de vestiging van deze megastal. “Dit gegeven is inconsistent met
de eerder stevig ingenomen standpunten van LPO”, aldus Bouma. “Het is deze inconsistentie die bijdraagt aan het verliezen van vertrouwen in de politiek en bestuur.”

De Stichting wil van wethouder Bongers weten of en waarom zijn partij is afgeweken van de eerdere standpunten. In de brief wijst Bouma erop dat de eventuele komst van de megastal risico’s voor de volksgezondheid met zich mee brengt. Hij wil van de wethouder weten hoe de LPO hier tegenaan kijkt.

|Doorsturen

Uw reactie


Uitgelicht


Columns en vaste rubrieken

Meest gelezen

Digikrant

Nieuwspoll


Agenda

Weer