Dalfsen Regio

Handbalsters Dalfsen winnen eerste competitiewedstrijd

Afgelopen zondag speelde handbal Morrenhof-Jansen Dalfsen haar eerste thuiswedstrijd van de competitie. De tegenstander was HV Foreholte uit het Zuid-Hollandse Voorhout. De punten bleven in Dalfsen, het eindigde namelijk in 34-27.

Foreholte is een nieuwkomer in de eredivisie handbal. Het promoveerde afgelopen seizoen naar het hoogste niveau. Wie bij voorbaat dacht: appeltje-eitje voor Tophandbal Dalfsen, die kwam enigszins bedrogen uit. Dalfsen moest de gehele wedstrijd vooral ook de tweede helft behoorlijk aan de bak. Het zeer gemotiveerde team uit Zuidholland spartelde behoorlijk tegen. Met het talent en de vele trainingsuren van Dalfsen werd het uiteindelijk wel een overwinning (34-27).

Maar de overwinning had groter moeten zijn. De eerste helft ging de strijd grotendeels gelijk op. Dalfsen behield steeds een kleine voorsprong en dat was vooral te danken aan weer uitstekend keepers werk van Yara ten Holte. De score liep tot rust op naar 20-14. daarbij waren vooral mooie onderhandse schoten van Nele Antonissen.

Vele toeschouwers dachten dat de thuisploeg de debutant na de rust wel zou oprollen. maar het tegendeel was waar. De bezoekers uit Zuidholland speelden frank en vrij en maakten het de Dalfsenaren knap lastig. De opgebouwde voorsprong van tien doelpunten (26-16) slonk door slordigheden in de aanval al snel naar zes punten. Door individuele kwaliteiten van o.a. Silvana Koppe, Nikki Wilsterman en Sharon Nooitmeer werd de wedstrijd goed uitgespeeld. Eindstand 34-27, maar het verschil in doelpunten had veel groter moeten zijn en daar mogen de dames over nadenken.

Zaterdag speelt Dalfsen in de Europacup EHF cup. Tegenstander in de Trefkoele+ in Dalfsen is DHK Banik Most uit Tsjechië. De wedstrijd begint om 20.00 uur. De return is een week later in Most.

|Doorsturen

Uw reactie


Digikrant

Nieuwspoll


Agenda

Weer