Dalfsen Regio

Handbalteam blij met nieuwe sponsor, maar de focus ligt op Oekraïne

De presentatie van de nieuwe shirts met daarop de naam van sponsor Morrenhof-Jansen had natuurlijk een commercieel tintje en dat is natuurlijk andere koek dan spelen tegen Oekraïne, aanstaande zondagavond. Vrijdagmiddag vliegen ze naar Lviv, de stad waar de Europawedstrijd wordt gespeeld. Dat commercie en sportieve prestaties elkaar absoluut niet bijten, werd maar weer eens benadrukt. De band van de speelsters van Tophandbal Dalfsen met de huidige sponsor en de voorgangers is en was altijd al uitstekend en vooral gemeend, mede ingegeven door het feit dat spelen op dit niveau nu eenmaal afhankelijk is van een ruimhartige sponsor.

Coach Monique Tijsterman, de opvolgster van Peter Portengen, tekende in april een tweejarig contract bij de Dalfser club. Hoewel net aangetreden is ze nu al apetrots op 'haar' meiden waarvan de jongste net vijftien is geworden. Maandag keerde ze terug uit Estland waar ze een seminar had bijgewoond over dameshandbal. Bijgewoond is misschien niet helemaal het juiste woord, want er werd een stevig beroep gedaan op haar expertise als coach. De oud-international vond het geweldig om haar jarenlange ervaring te delen met de rest van de wereld. In Dalfsen staat Tijsterman staat er niet alleen voor. Zij wordt bijgestaan door assistent-trainer Miro Stare en teammanager Regien Wienen.

In het nieuwe energieneutrale pand van Morrenhof-Jansen in Dalfsen roemde voorzitter Wiljo Wienen de betrokkenheid van bedrijven, sponsoren, vrijwilligers en supporters. Hotel De Barones, die een groot deel van het team faciliteert op het gebied van huisvesting, liep tegen een aantal zaken aan, waaronder gebrek aan kamers en een te kleine keuken. Dat alles werd vakkundig opgepakt en opgelost door de plaatselijke middenstand en een enkel bedrijf buiten de gemeente. "De kracht van een dorp", aldus Wiljo Wienen.

Met de Supercup in de pocket hebben de dames van Tophandbal Dalfsen de focus al verlegd naar de Europacupwedstrijden op zondag 10 en zaterdag 16 september. Zondag speelt het team om 18.00 uur tegen Oekraïne. Vrijdagmiddag vliegen ze naar Lviv, een stad in het westen van de Oekraïne, zo'n 80 kilometer van de Poolse grens. Daar speelt het zich allemaal af. De return is op zaterdag 16 september in de Trefkoele+. Aanvang: 19.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via ticketbox.

|Doorsturen

Uw reactie


Digikrant

Nieuwspoll


Agenda

Weer