Nieuwleusen

Prognose voetbalseizoen 2018/2019: SV Nieuwleusen

Komend weekeinde gaat de voetbalcompetitie voor de amateurclubs van start. Vechtdal Centraal kijkt vooruit met de trainers van een aantal clubs uit de regio. Dit keer met David Leeuw van SV Nieuwleusen.

Foto: Evert Jan Goos

De tweede klasse bleek afgelopen seizoen een maatje te groot voor de selectie van David Leeuw. Degradatie was onontkoombaar. Komend seizoen speelt Nieuwleusen in de zaterdag derde klasse D, afdeling Noord. Leeuw: "Wij hebben een sterk verjongd team met onder andere drie A-junioren die vervroegd zijn doorgeschoven. Daarnaast klopt nog een aantal A-junioren op de deur die de stap richting de selectie willen maken."

De gemiddelde leeftijd van de selectie is twintig jaar met enkele spelers boven de 25 jaar. "Wij doen het, het komende seizoen, met allemaal eigen jeugdspelers. Dat is wel een compliment waard. Er is veel talent beschikbaar voor de selectie en dat is altijd leuk werken voor een trainer", aldus Leeuw.

Er zijn drie selectiespelers gestopt, te weten Justin Beentjes, Timo Muller en Erwin Goutbeek. "Dat moeten we opvangen. Het uitgangspunt is beter worden en werken aan een nieuwe speelwijze met een nieuwe en jonge selectie. Wij denken dat een plaats bij de eerste vijf in de competite reëel is. Wij spelen in een mooie regionale competitie met veel goede tegenstanders. Wij denken dat Hoogeveen, Elim en ZZVV voor de titel gaan. We verwachten een mooie competie en hebben er veel zin in", aldus de Nieuwleusense oefenmeester.

|Doorsturen

Uw reactie
Digikrant

Nieuwspoll


Agenda

Weer