Dalfsen Regio

Prognose voetbalseizoen 2018/2019: VV Hoonhorst

Komend weekeinde gaat de voetbalcompetitie voor de amateurclubs van start. Vechtdal Centraal kijkt vooruit met de trainers van een aantal clubs uit de regio. Dit keer met Marcel Schokker van VV Hoonhorst.

Foto: Evert Jan Goos

Hoonhorst had het afgelopen seizoen erg moeilijk in de vierde klasse Oost. Het team van trainer Marcel Schokker had ook niet het geluk aan haar zijde en uiteindelijk volgde degradatie. Hoonhorst had een verzoek ingediend om het komende seizoen in Noord te worden ingedeeld. De KNVB heeft dit verzoek gehonoreerd met een plaats in de zondag vijfde klasse A afdeling Noord.

"Hoewel de afdeling Noord bij ons onbekend is, denken we toch dat de cultuur goed bij vv Hoonhorst past. Door het ‘onbekende’ kan ik niet veel zeggen over de zwaarte en eventuele kampioensandidaten in deze vijfde klasse", zegt Schokker. Twee spelers, Emiel Smook en Sem van der Vegt, zijn gstopt in verband met studie. Ingmar Hof en Rody Damman, twee spelers uit de A-jeugd, zijn bij de selectie gekomen. Florian Braam was al in een eerder stadium naar s.v. Dalfsen vertrokken.

De gemiddelde leefdijd van de selectie is 22.9 jaar, relatief gezien een jonge groep. De door de groep en technische staf genoemde doelstelling is komend seizoen een periode pakken. Schokker: "De sfeer in de selectie is erg goed te noemen ondanks de degradatie van vorig seizoen. Iedereen heeft veel zin in de noordelijke competitie. We gaan het nieuwe seizoen met vertrouwen tegemoet."

|Doorsturen

Uw reactie


Digikrant

Nieuwspoll


Agenda

Weer