Dalfsen Regio

Sercodak Dalfsen revancheert zich en wint van VOC

De eerste kampioenswedstrijd van Sercodak Dalfsen werd in de verlenging nipt verloren met een doelpunt. Bij de return in Dalfsen liet Dalfsen zich niet verrassen. Het won met verdiend met 28-24. Dus reizen de Dalfsenaren zondag opnieuw naar Amsterdam voor de beslissende derde wedstrijd om het kampioenschap. Alleen het eerste kwartier had Dalfsen het moeilijk.

Foto/verslag: Evert Jan Goos

VOC startte fanatiek en nam een 4-7 voorsprong. Peter Portengen sprak zijn dames nog eens toe tijdens een time-out en vanaf dat moment was Dalfsen de boven liggende partij. Het trok de stand gelijk en ging er over. Mooie scores van o.a. Nienke de Wild en ook de strafballen van Larissa Nusser vlogen er in. Ruststand 15-11. Ook na de hervatting hield Dalfsen een marge van 4 a 5 doelpunten voorsprong in stand. Tien minuten voor tijd met een stand van 23-15 voor Dalfsen kwamen de bezoekers met een laatste kracht inspanning nog even terug.

Maar het was wederom keepster Yara ten Holte die weer in een geweldige vorm stak.Zij pareerde drie a vier doelpogingen zeer bekwaam. VOC probeerde nog een derde wedstrijd te voorkomen door een alles of niets spelletje, maar de Dalfser verdediging stond als een huis. Jill Kooy liep een break en ook in de slotminuten was De Wild opnieuw trefzeker. Zij joeg de bal in de slotminuut hoog in de touwen. Eindstand 28-24.

|Doorsturen

Digikrant

Nieuwspoll


Agenda

Weer