Dalfsen Regio

Succesvolle RegioBank Beachhandball competitie

De afgelopen weken was het geweldig vertoeven op de Beachhandbalvelden in Salland en omstreken. In Zwolle, Dalfsen, Broekland, Nieuw Heeten en Luttenberg werd door 83 teams van 11 verschillende verenigingen gestreden om de titel. Opvallend was het fanatisme op het veld en de gezelligheid en gemoedelijkheid rondom het veld. De speciale atmosfeer die rondom een beachveld hangt zorgt ervoor dat teams veel intensiever met elkaar optrekken dan normaal in de hal.

De temperaturen waren zo hoog dat parasols en partytenten niet voldoende verkoeling boden. Vandaar dat het op de finaledag noodzakelijk was om extra zwembadjes te plaatsen bij het veld. Hier werd door de speelsters dankbaar gebruik van gemaakt. De door de sponsor aangeboden ijsjes smaakten hierdoor nog beter.

Behalve voor de titel RegioBank Salland Beachkampioen werd er dit jaar voor het eerst ook recreatief gespeeld door de jongste categorie handbalsters in de leeftijd van 7 en 8 jaar

Beachhandball is een sterk groeiende sport in Nederland. Een enquête van het Nederlands Handbal Verbond (NHV) heeft uitgewezen dat
een grote meerderheid van de handbalverenigingen in de zomermaanden stopt met veldhandbal en overstapt naar beachhandball. In Salland en het Vechtdal zijn de eerste verharde velden al vervangen door beachvelden.

Op basis van het huidige succes is de kans groot dat er volgend jaar voor het vierde opeenvolgende jaar weer een RBH-competitie georganiseerd wordt.

|Doorsturen

Uw reactie


Digikrant

Nieuwspoll


Agenda

Weer