Dalfsen Regio

Toerclub Dalfsen verkent Friesland

Afgelopen zaterdag reden zeventien leden van de Toerclub Dalfsen de jaarlijkse Wijnberger wind-beslist-tocht. Bij deze toertocht wordt eerst 100 kilometer tegen de wind in gereden, zodat het altijd een verassing is waar je eindigt, om dan vervolgens weer naar Dalfsen terug te keren met hopelijk vele kilometers wind in de rug.

Wim Wijnberger gaf het startsein voor zijn zaak in de Prinsenstraat. Met de noord-noordwestwind ging de rit vol tegen de wind in richting Meppel, Steenwijk, Wolvega, Heereveen en Joure waar na zo'n 83 kilometer de koffiestop werd gehouden. Tot grote verrassing werd daar koffie met gebak aangeboden door sponsor Wim Wijnberger.

Na de koffiestop ging het verder noordnoordwest richting Sneek en Bolsward waar de 100 kilometergrens werd gepasseerd. Van hieruit ging het terug richting Lemmer en via Ossenzijl, Blokzijl en Zwartsluis richting Dalfsen. Doordat zoveel mogelijk de windrichting bepaalt waar de fietsers afslaan, komen ze altijd uit op idyllische wegen met sonms verrassingen. In Friesland was dat dit keer een met de hand te bedienen pontje (foto). 

Na 212 kilometer bereikten de fietsers het clubhuis aan de Gerner Es weer. De toerclub kijk terug op een geslaagde dag.

|Doorsturen

Uw reactie


Digikrant

Nieuwspoll


Agenda

Weer