Ommen Regio

Goud voor Aline Kootstra en Nick Marsman op de vijf kilometer

Atleten ACO razen over de Lemelerberg

Acht podiumplaatsen sleepten de atleten van ACO van Elderen afgelopen weekend binnen op de loodzware Lemelerbergcross. Goud was er voor Aline Kootstra en Nick Marsman. In totaal deden twintig atleten van ACO van Elderen mee.

Op de middenafstand (5300 meter) kwamen Nick Marsman en Aline Kootstra beiden als eerste over de finish. Nick liet de chronometer stoppen bij in 18.27 minuten en Aline kwam over de meet in 22.22 minuten. Beide atleten namen direct het initiatief, bleven de concurrentie voor en konden de laatste meters nog versnellen.

Yvonne Meijer scoorde een prima tweede plaats net achter haar trainingsmaatje Aline, in 22.49 minuten. Ook Fred Sluis kon goed volgen en eindigde als tweede in de categorie mannen-50, in 21.52 minuten. In dezelfde categorie miste Jan Eikelboom net het podium en werd vierde in een 24.07 minuten.

Op zijn 10.800 meter was Danny Koppelman weer in topvorm. Samen met nationaal topatleet Dennis Licht wisselden ze tijdens de eerste ronde van koppositie en breidden zodoende hun voorsprong alleen maar uit. Beide toppers gingen voor het goud. Dennis trok aan het langste eind en werd na een rappe sprint. Danny moest 44 seconden toegeven en werd tweede in 37.17 minuten.

Bij de vrouwen liep Jolanda Dijk een prima race. Na een stabiele race kwam ze als tweede over de streep in 49.21 minuten, liefst twee minuten sneller dan een jaar eerder. Op de 1000 meter pakte Nout Meijer het goud in een rappe 4.30 minuten. Emma Duval werd knap derde in 5.05 minuten.

|Doorsturen

Uw reactie


Uitgelicht


Columns en vaste rubrieken

Meest gelezen

Digikrant

Nieuwspoll


Agenda

Weer