Ommen Regio

Bingo voor duivenmelkers Wolters en Harmsen

Voor de laatste dagfondvlucht van dit seizoen korfden de postduivenhouders van PV de Luchtpost donderdagavond 61 duiven in. Deze werden verplaatst naar het Franse stadje Chateaudun, gelegen op 615 kilometer van de Vechtstad. De duiven kozen zaterdagmorgen om 07.15 uur het luchtruim.

Het werd vanwege de tropische omstandigheden een verre van gemakkelijke race. Om een minuut voor vijf werd de eerste duif geregistreerd. De winnaar van deze vlucht viel op het hok van Gerard Wolters aan de Stegerdijk in het buurtschap Stegeren. Dat het duifje het allesbehalve cadeau kreeg kwam tot uiting in de omgerekende gemiddelde snelheid, die 61 kilometer per uur bedroeg.

De eerste tien van het concours Chateaudun: Gerard Wolters 1, 3 en 10; Piet Harmsen 2, 6 en 7; Hennie Wolters 4, 5, 8 en 9.
Na deze vlucht kon ook het dagfondkampioenschap worden opgemaakt. Het was Gerard Wolters die de kampioensbeker in ontvangst mocht nemen. In de eindstand liet hij Jan van der Veen en Piet Harmsen achter zich.

Verder korfden de duivenmelkers uit Ommen vrijdagavond 156 duiven in voor de tweede jonge duivenvlucht van dit seizoen. De race voor de jonge aanwas werd vervlogen vanuit Gennep, dat hemelsbreed op 98 kilometer van Ommen ligt. Zaterdagmorgen om 07.30 uur kregen de duiven de vrijheid. Om 08.45 uur gaf de eerste duif het sein ‘binnen’. Het prijspakkertje viel in Dalmsholte op de klep van Piet Harmsen, die hiermee deze vlucht op zijn naam schreef. Het ‘racemonstertje’ uit Dalsmholte behaalde een omgerekende gemiddelde snelheid van 72 kilometer per uur.

De eerste tien van de wedvlucht Gennep: Piet Harmsen 1 en 7; Gerard Wolters 2, 3 en 8; Hennie Wolters 4; Gebroeders Ramaker 5 en 10; Mevrouw Prins 6; Alaa Mhalhal 9.

 

|Doorsturen

Uw reactie


Uitgelicht


Columns en vaste rubrieken

Meest gelezen

Digikrant

Nieuwspoll


Agenda

Weer