Ommen Regio

Jonge duif Piet Harmsen wint openingsvlucht

Voor de eerste jonge duivenvlucht van dit seizoen korfden de postduivenhouders van PV de Luchtpost vrijdagavond 496 duiven in. De jonge aanwas werd vervoerd naar De Meern, gelegen op hemelsbreed 101 kilometer van Ommen.

Vanwege een buienlijn die zaterdagochtend over het land trok werden de duiven pas om 15.00 uur gelost. Piet Harmsen klokte een vroege duif om 16.07 uur. Hiermee was de duif van Harmsen alle concurrenten te snel af. Ook in het rayon, op een deelnemersveld van 3652 duiven, was dit duifje de snelste en maakte van zijn verzorger een supervrolijke, blije duivenmelker.

Opvallend waren ook de prestaties van herintreder Bennie Kosters. Eens met het duivenvirus besmet, kom je daar kennelijk nooit meer van af. Na enkele duifloze jaren verrees vorig jaar, achter zijn woning in woonwijk Dante-Noord, opnieuw een fraai duivenhok. Na een uitstekend broedseizoen kon Kosters, die het verzorgen van postduiven van vader Henk Kosters met de paplepel kreeg ingegoten, zijn jonge kweek inzetten. En met vier duiven bij de eerste tien toont Kosters junior al in de openingsvlucht van het seizoen aan nog altijd over ‘fingerspitzengefühl’ te beschikken, waar het de duivensport betreft. Natuurlijk is het nog te vroeg voor conclusies, maar de rentree is uitermate verrassend en zwanger van beloftes.

De eerste tien van de openingsvlucht voor jonge duiven vanuit De Meern: Piet Harmsen 1 en 7; Gebroeders Ramaker 2, 3 en 4; Bennie Kosters 5, 6, 8 en 10; Gerard Wolters 9.

|Doorsturen

Uw reactie


Digikrant

Nieuwspoll


Agenda

Weer