Ommen Regio

OVC ’21 en OZC streven naar rookvrij sportterrein

OZC, OVC’21 en dus ook JCO (Jeugd Combinatie Ommen) willen een goed voorbeeld zijn voor de jeugd en streven er naar om het sportterrein rookvrij te maken.

Vooropgesteld, iedereen is en blijft welkom, ook rokers. Wel wordt van rokers verlangd om buiten het zicht van kinderen een peuk op te steken. De plekken waar veel kinderen zich begeven, zoals langs de lijn en op en om de terrassen wil de clubleiding rookvrij hebben. Dat zal even wennen zijn in het begin, maar het streven naar een gezonde, rookvrije toekomst voor jeugdspelers en natuurlijk ook andere kinderen geeft de doorslag.

Het rookvrij beleid wordt kenbaar gemaakt door goed te communiceren. Zo worden rookvrij bordjes opgehangen rondom de velden. Deze aanduiding zorgt ervoor dat iedereen weet waar hij of zij aan toe is en maakt het aanspreken van mensen die moeten wennen aan de nieuwe regels makkelijker.

De beweging ‘Op weg naar een Rookvrije Generatie’ werkt toe naar een samenleving waarin opgroeiende kinderen worden beschermd tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. Iedere week raken honderden kinderen in ons land verslaafd aan roken. Ieder kind is er één teveel. Daarvoor is het nodig dat in en om de sportomgeving het goede voorbeeld wordt gegeven. Het streven naar een rookvrij sportterrein draagt immers bij aan het realiseren van de Rookvrije Generatie (www.rookvrijegeneratie.nl).

|Doorsturen

Uw reactie


Uitgelicht


Columns en vaste rubrieken

Meest gelezen

Digikrant

Nieuwspoll


Agenda

Weer