Ommen Regio

Pitch en Putt Kampioenen gehuldigd in Lemele

Op de golfbaan in Lemele zijn de Pitch en Putt Kampioenen van de zomercompetitie gehuldigd. Deze competitie, van begin april tot begin oktober, is na 28 rondes afgerond.

Na het nachttournooi afgelopen week zijn alle kampioenen gehuldigd in zijn of haar categorie. Het nachttournooi waarbij gebruik gemaakt wordt van verlichte ballen is een jaarlijks gebeuren om het zomer seizoen af te sluiten.

Jan Willem van den Berg uit Raalte wist in het donker de 18 holes te bedwingen met 58 slagen, een zeer knappe prestatie. Henri Duerink uit Lemele had 61 slagen nodig en Bert Duerink uit Lemele pakte de derde plaats met 64 slagen. Nadien was er voor alle spelers weer een lekkere kop met snert voor de inwendige mens.

Algemeen kampioen is dit jaar geworden Gary Pyke, de toekomstige fysiotherapeut. De in Twente studerende Gary wist van de 19 wedstrijden waar hij aan deelnam er 15 winnend af te sluiten. Gemiddeld had hij maar 50 slagen nodig voor de 18 holes, dus 4 onder Parr gemiddeld. Hoogste benodigd aantal slagen was 55 voor de 18 holes. Ook wist hij een nieuw baanrecord te pakken door maar 46 slagen nodig te hebben over de 18 holes.

Tijdens de competitie speelt men voor twee klassementen, het strokeplay en stableford. Bij het strokeplay tellen de slagen per ronde en bij stableford wordt met het niveau van de speler de zogenaamde handicap verrekend met zijn of haar hcp.

Eindstanden zomer competitie 2018:
- Strokeplay klassement bij de senioren. 1e Hans Strijkveen, 2e Noël Shannon, 3e Tonnie Reimink.
- Strokeplay klassement bij de Heren. 1e Gary Pyke, 2e Henri Duerink. 3e Theo Otten.
- Strokeplay klassement bij de Dames. 1e Diny Fransen,2e Dinie Hekman
- Stableford klassement senioren. 1e Freddie Dijk, 2e Jan Willem van de Berg,3e Hans Timmerman.
- Stableford klassement Heren. 1e Henri Duerink, 2e Rik Ebben, 3e Theo Otten.
- Stableford klassement Dames. 1e Diny Fransen, 2e Dinie Hekman, 3e Mieke Bendijk.

Op de zaterdagmorgen wordt nu de wintercompetitie gespeeld zolang de weersomstandigheden en baan dit toelaten.

|Doorsturen

Uw reactie


Digikrant

Nieuwspoll


Agenda

Weer