Ommen Regio

SC Lemele beperkt schade tegen PH

In klasse 4D is het niet zozeer de vraag of PH kampioen wordt, maar meer wanneer de vlag in top kan. Op moment dat in Almelo bestuurlijk werd besloten om de status van zondagclub in te ruilen voor die van zaterdagvereniging, ging de KNVB akkoord, mits de consequenties werden aanvaard, dus onderaan beginnen.

Tekst: Willem Lampe

De Tukkers, op dat moment een zondag tweedeklasser, werden ingedeeld in zaterdagklasse 4D en met dat besluit was meteen de kampioen van die afdeling bekend. Op dit niveau staat op het team van trainer Roy Bouck geen maat. Tja, en als je het dan moet opnemen tegen Prins Hendrik, wat kun je anders dan proberen de schade beperken?

“Ik kan ontzettend slecht tegen mijn verlies”, bekende Werner Pluim na afloop. “Maar ben toch tevreden.” De trainer van sc Lemele had vooraf een nederlaag ingecalculeerd, maar zag een strijdbare brigade, die prima in de discipline bleef en de tot nu toe kleinste nederlaag (2-0) leed in de reeks van klinkende cijfers die de bezoekers uit Almelo kunnen overhandigen. “Ik ben trots op wat wij vandaag hebben laten zien. Goed verdedigen is ook een kunst. Zie ploegen als Juventus en Atletico Madrid die dat met passie doen. PH had zo’n tachtig procent van het duel balbezit, maar qua kansen gaven we weinig weg. Natuurlijk horen ze niet thuis in de vierde klasse, ze steken er met kop en schouders boven uit, maar we hebben prima verdedigd en dat schept vertrouwen voor de komende duels.”

Voor rust wist alleen Koen Lubbers het net te vinden. Na de thee voegde Jeroen Schwarte daar een tweede treffer bij voor de onbetwiste koploper van 4D.

Stand 4D: PH 13-39, Bruchterveld 13-28 (+27), Avereest 13-28 (+20), DKB 13-25, Rijssen Vooruit 11-19, Daarle 10-16, SVV ’57 13-17, Lemele 13-16, SC Rijssen 11-12, BZSV de Blauwwitters 13-12, MVV ’69 12-4 en Daarlerveen 13-0.

|Doorsturen

Uw reactie


Digikrant

Nieuwspoll


Agenda

Weer