Dalfsen Regio

Vijf leden van Emsland naar WK Sambo

Maar liefst vijf leden van Sportcentrum Emsland uit Ommen reizen donderdag 12 oktober af naar Novi-Sad in Servië voor de Wereldkampioenschappen Sambo voor jeugd en junioren. Van de vijf gaan er drie daadwerkelijk de mat op om te knokken in deze van oorsprong Russische vorm van worstelen. Er waren aanvankelijk meer Ommer samboka’s geselecteerd, maar door omstandigheden kunnen zij helaas niet mee.

Vrijdag 13 oktober maakt Lars Brinkhuis zijn debuut op het mondiale strijdtoneel. De 16-jarige Oudleusenaar komt uit in de klasse tot 75 kg. Een dag later is het de beurt aan Niek Lamberts (16 jaar uit Vroomshoop) in de klasse tot 65 kg. Niek heeft vorig jaar al mogen proeven op het WK in Roemenië en afgelopen mei in Praag op het EK Sambo. Ten slotte komt op zondag 15 oktober Iwan Lubbers (16 jaar uit Oudleusen) aan de beurt in de klasse tot 70 kg. Ook voor hem is het de eerste keer op een mondiaal eindtoernooi. De jongens zijn volop in voorbereiding en worden daarbij ondersteund door trainers Jarik Hallink en Frank Ningbers.

Jarik zal zijn debuut maken als scheidsrechter op het WK Sambo. Hij komt al vaker op de mat als arbiter, maar nog nooit op het hoogste niveau. Frank Ningbers zal de 16-koppige Nederlandse delegatie leiden als chef de mission. Of er kansen liggen? Er is een kleine kans dat er een medaille mee gaat naar Nederland. Ningbers: "We zijn vooral de Sambosport aan het opbouwen en promoten in Nederland en daar hoort de meting met de wereldtop bij."

De equipe van Sportcentrum Emsland reist overigens niet met louter Nederlandse sporters af naar het WK. Ook een Nederland woonachtige Braziliaan reist mee met de samboploeg. De organisatie in Novi-Sad verwacht in totaal zo'n 500 deelnemers uit 80 landen.

Het kampioenschap is via een livestream te volgen op www.sambo-fias.org en natuurlijk worden er updates geplaatst op de facebook pagina’s van Emsland en de Sambobond. De vijf WK-gangers moeten overigens de hele reis zelf bekostigen, dus mochten er nog mensen zijn die een paar euro kunnen missen dan is dat natuurlijk van harte welkom, zo laat de vereniging weten.

|Doorsturen

Uw reactie


Uitgelicht


Columns en vaste rubrieken

Meest gelezen

Digikrant

Nieuwspoll


Agenda

Weer