Ommen Regio

Vilsteren grijpt ticket voor de nacompetitie

Het was zondag een gedenkwaardige dag voor Dik Runherd. De trainer van vv Vilsteren zag zijn favoriete club Feyenoord de landstitel grijpen en zijn eigen team winnen in en tegen Wapserveen. Door deze 2-0 zege mag Vilsteren op basis van de eindstand in klasse 5A, de vierde stek, deelnemen aan de nacompetitie. RKO uit Rutten is de tegenstander met wie Vilsteren in eerste instantie te maken krijgt. Doorstaat de equipe van Runherd deze krachtmeting, dan is vv Vilsteren na deze zomer vierdeklasser. Zo niet, dan volgt nog een herkansing tegen de verliezer van het tweeluik Balkbrug versus Blue Boys.

Gerede kans dat Runherd afzwaait met een prijs en dat zijn opvolger Hendrie Zwinselman mag starten als trainer van een vierdeklasser.
Het was beslist geen ‘appeltje, eitje’ tegen laagvlieger Wapserveen. “Toch was de overwinning wel terecht” vond Dik Runherd. “Maar het ging moeizaam.”

In het Drentse lintdorp gingen de ploegen rusten met de brilstand. “Met Onno Doorten als aanjager verweerden ze zich dapper”, verduidelijkte Runherd. De speler/trainer van de thuisclub kwam een keer gevaarlijk door, maar moest zijn meerdere erkennen in doelman Rik Legebeke, die er net als Runherd na de zomer niet meer bij is in Vilsteren. “Hij verhuist naar Borne en daarmee gaat een prima sluitpost verloren voor de club, dat bewees hij vandaag eens temeer.”

Het was de jongste speler op het veld die Vilsteren na de thee de weg wees op het zand van Wapserveen. Jari Vlierman mag met zijn vijftien lentes nog niet op een bromfiets, maar zijn Adidas’jes bevatten TNT. Boem! Wat zal het geweest zijn, dertig, misschien wel 35 meter, oké, de doelman van de thuisclub zag er niet geweldig uit, maar wat ’n goal! Vilsteren op de weg naar victorie, welke wordt bestrooid met rozen als Stefan Hendriks een aanval onderschept en Wouter Mars in de loop aanspeelt. Dan weet je het wel, lalalalalááá (de Feyenoord-hymne)!
“We hebben een prachtseizoen achter de rug. Nu nog de kroon op het werk zetten”, besloot Runherd hoopvol.

Vilsteren speelt zondag thuis tegen RKO, donderdag volgt de return in Rutten.

|Doorsturen

Digikrant

Nieuwspoll


Agenda

Weer