Ommen Regio

Vilsteren koploper af, na uitglijer tegen BEW

Hendri Zwinselman, oefenmeester in dienst van vv Vilsteren, moest het tegen BEW stellen zonder de ervaren Henri Tuin en Nico Nijhoff. Het gemis van deze routiniers annex afweerspecialisten deed zich voelen. “In balbezit ging het nog wel”, vertelde Zwinselman na afloop. “Met name de omschakeling van eigen balbezit naar balbezit voor de tegenstander was erg naïef.” Het begon ook niet lekker in het Drentse Vledder.

Tekst: Willem Lampe

In de openingsfase gaat de bal op de stip. Een buitenkansje welke de thuisclub niet laat lopen. “We creëren daarna wel enkele mogelijkheden”, verzuchtte de trainer van Vilsteren. “Maar daar gaan we niet goed mee om.” Kort voor de onderbreking slaat de thuisclub via Ramon Wink twee keer genadeloos toe, nadat bij Vilsteren achterin halfslachtig (lees: rampzalig) wordt ingegrepen. “In de rust aangegeven dat het verdedigend beter en resoluter moest”, herinnerde Zwinselman zich. De boodschap komt niet over. Althans afgaande op de feiten. Nog maar nauwelijks op gang trapt Bart de Bruin het laatste sprankje hoop van de bezoekers de zandgrond in. De Bruin is inmiddels op stoom en tekent ook voor 5-0. “We waren cadeautjes aan het uitdelen”, mopperde Zwinselman. Nog zo’n 25 slepende en slopende minuten te gaan. Eindelijk kan Vilsteren iets terug doen. Wouter Mars viert een bescheiden persoonlijk succesje. Wink herstelt razendsnel de marge van vijf en heeft daarmee een ‘valse hattrick’ te pakken. In blessuretijd bepaalt kaasboer Jelle Niens de eindstand op 6-2. Blauw en Wit, de degradant van een seizoen eerder, was in deze editie duidelijk een maatje te groot voor Vilsteren.

Stand 5A: Old Forward 3-7 (18-7), Hoonhorst 3-7 (14-5), BEW 3-7 (12-4), Kuinre 3-7 (5-1), IJhorst 3-6 (17-4), Vilsteren 3-6 (9-10), Giethoorn 3-4 (8-13), Uffelte 3-4 (8-10), Scheerwolde 3-3 (8-7), DVSV 3-3 (7-10), Blankenham 3-2, Diever/Wapse 3-1 (4-9), Wapserveen 3-1 (3-7) en Willemsoord 3-0.

|Doorsturen

Uw reactie


Digikrant

Nieuwspoll


Agenda

Weer