Ommen Regio

Vilsteren omarmt de extra tijd in Kuinre

Vilsteren moest een eind tuffen. Om op de rand van het oude naar het nieuwe land, in het voormalige havenstadje Kuinre de degens te kruizen met de lokale voetbalvereniging, die zijn naam ontleent aan de plaats van herkomst. Trainer Hendri Zwinselman had met een schuin oog op het programma zijn vizier omhoog gericht. Met Kuinre, DOS ’63 en DVSV als komende opponenten lagen er op basis van de ranglijst klimmogelijkheden. De eerste die gescalpeerd moest worden was Kuinre.

Foto's van correspondent v.v. Vilsteren

Dat viel dus tegen. De gehoopte springplank wordt een bananenschil, al peurt toch nog een puntje uit het duel. “Het had voor rust moeten gebeuren bij ons”, put Zwinselman uit zijn grijze massa. “Legio mogelijkheden, maar alleen Wouter Mars weet te scoren. Nota bene met zijn chocoladebeen. Normaal staat hij alleen op zijn linker. Nu was hij twee keer doeltreffend.” Op de met hemelwater volgezogen, hobbelige schapenweide van de thuisclub begonnen de verwende voetballers uit het Vechtdal - want gewend aan een dijk van een kunstmat – best aardig. Scoren was het probleem en dat brak Zwinselman en zijn volgelingen na rust lelijk op. Na een uurtje ontstaat er aan de zijlijn wat consternatie over een bal die al dan niet uit is.

De ‘grens’ vlagt niet, dus de ‘scheids’ fluit niet. De geelhemden zijn uit de concentratie en Arnold Koole profiteert. Als pal voor tijd Sander Pit een bal in de hoek krult lijkt de eerste overwinning voor de equipe van coach Joop van den Berg aanstaande. De dekselse Mars steekt daar een stokje voor. Een laatste oprisping in de toegevoegde tijd. Na enkele verdedigers als etalagepoppen te hebben omspeeld, wordt ook de doelman gefopt, 2-2. En alweer met de linker, het been dat normaliter alleen in geval van nood wordt gebruikt. Na deze late gelijkmaker is het ‘over en uit’. Pfff, typisch gevalletje van met de schrik vrij. Zwinselman kon leven met de remise en ja, “als je in zo’n laat stadium alsnog gelijk komt is dat een meevaller. Positieve punten? Het goede optreden van invaller doelman Rick Bovenmars, de ontdekking van Mars’ tweede been en de prima invalbeurt van de B-junioren Stijn Niens en Lars Bloo. Verder is Kuinre nog niet zo’n verkeerde ploeg. Die gaan nog wel klimmen.”

Stand 5A: Ulu Spor 7-21, IJhorst 7-18 (+12), Scheerwolde 7-18 (+14), Uffelte 7-16, Giethoorn 7-12, Vilsteren 7-10, DOS ’63 7-7 (-5), Wapserveen 7-7 (-13), DVSV 7-5, Kuinre 7-3 (-16), Blankenham 7-3 (-22) en Willemsoord 7-1.

|Doorsturen

Uw reactie


Digikrant

Nieuwspoll


Agenda

Weer