Ommen Regio

Vilsteren scoort er op los tegen Kuinre

Vilsteren kreeg Kuinre op bezoek. De bezoekers uit het dijkdorp spelen te vaak gelijk om een rol van betekenis te spelen, maar is een taaie rakker waar je de tanden lelijk op stuk kunt bijten. In het voormalige Zuiderzeestadje hielden de ploegen elkaar in evenwicht (2-2), hoe verging het Hendri Zwinselman en zijn team op de vertrouwde kunstmat van de Molenesch?

tekst/foto's: Willem Lampe

Welnu, de spelers van Vilsteren konden na afloop met een brede glimlach richting moeder of schoonmoeder. Kuinre…? Niets of weinig van vernomen. Fedor Hendriks vierde zijn rentree, zo een spits dat behoort te doen, met een doelpunt. Deze 1-0 na enkele minuten ballen was de voorbode van een fijne voetbalmiddag, gezien vanuit het oogpunt van de thuisclub. Bij rust was het dankzij twee treffers van Wouter Mars en eentje van Jelle Niens al 4-0. Wedstrijd gespeeld. Nu de slingers ophangen. Justus von Martels pikte na het rondje thee al snel zijn goaltje mee. Pas na deze 5-0 kon Arnold Koole namens de gasten wat terug doen. Maar de strafexpeditie van Zwinselman en zijn horde kende geen genade. Von Martels herstelde de marge van vijf, waar vervolgens Koole geen genoegen mee nam en de tussenscore naar 6-2 tilde. In de allerlaatste minuut deed ook Niels Noordman nog een duit in het zakje en bepaalde de eindstand op 7-2. “Het was van onze kant fris, gretig, sprankelend, kortom een fantastische wedstrijd. Genieten op de bank”, stelde Zwinselman dik tevreden vast.

Stand 5A: Ulu Spor 20-52 (kampioen), Scheerwolde 20-43, IJhorst 19-37, Vilsteren 20-34 (68-44), Giethoorn 20-34 (64-47), Uffelte 20-33, DVSV 20-26, DOS ’63 20-23, Kuinre 20-19, Wapserveen 20-15, Willemsoord 19-10 en Blankenham 20-6.

|Doorsturen

Uw reactie


Digikrant

Nieuwspoll


Agenda

Weer