Ommen Regio

Vilsteren speelt het carnaval uit de benen

Op de Molenesch in Vilsteren geen twijfels over het al dan niet doorgaan van de wedstrijd tegen Uffelte, of het kapot spelen van de grasmat. Op de kunstweide kan bijna altijd gevoetbald worden. Vraag was alleen of de acteurs van de thuisclub het carnaval een beetje hadden verteerd en weer bij de les waren.

“Was voor mij ook even afwachten”, beaamde Hendrie Zwinselman. “Onze laatste wedstrijd was op 10 december, daarna hebben we alleen maar getraind.” Even had het er de schijn van dat de oefenmeester van Vilsteren geen beroep kon doen op zijn superaangever Wouter Mars, die grieperig en snotterig was. “Begin maar en dan zien we wel waar het schip strandt”, besloot Zwinselman na ampel beraad met zijn vleugelaanvaller. Het besluit pakt wonderwel goed uit. ‘De patiënt’ is bij de les en in de openingsfase het eindstation van een geslaagde aanval. Nog voor de thee bekroont Mars prima voorbereidend werk van Jeffrey Feijen en tikt de Derby Star voor de tweede keer over de lijn. “Ik gaf in de pauze aan rustig te blijven, gedoseerd aanvallen en controle over de wedstrijd houden”, herinnert Zwinselman zich.

Zijn ploeg pakt het aanvankelijk goed op. Zeker als na Justus von Martels, die de geblesseerde Fedor Hendriks is komen aflossen, de 3-0 in de kruising jaagt. Wedstrijd gespeeld? Zou je denken. Als doelman Jesper Peul het zicht wordt ontnomen tikt Rick van Eeks de 3-1 binnen en nog voor het uur verstreken is doet Danny Boverhof ook zijn wekelijkse duit in het zakje. Oeps, 3-2. Het is even slikken voor Zwinselman, met nog een half uur te gaan. “Eerlijk is eerlijk, de wedstrijd lag open. De 3-3 had kunnen vallen, maar ook de 4-2.” Met de 3-2 als enige, echte waarheid kan de trainer van Vilsteren goed leven. “Over de hele wedstrijd gezien, een verdiende overwinning.”

Stand 5A: Ulu Spor 11-27, IJhorst 10-22, Giethoorn 10-21, Vilsteren 11-22, Uffelte 11-21, Scheerwolde 8-19, DOS ’63 10-11, DVSV 12-11 (-4), Wapserveen 12-11 (-20), Kuinre 9-9, Blankenham 11-3 en Willemsoord 9-1.

 

|Doorsturen

Uw reactie


Uitgelicht


Meest gelezen

Digikrant

Nieuwspoll


Agenda

Weer