Ommen Regio

Volco Dames 1 speelt kampioenswedstrijd in Zwolle

De volleyballers van Alfa-College Volco Dames 1 uit Ommen kunnen de titel ruiken. Krijgt scheidend hoofdsponsor Alfa-College haar verdiende afscheidscadeau in de vorm van een kampioenschap? In volleybal is veel mogelijk, maar het heeft er alle schijn van. Zaterdag valt om 14.30 uur de beslissing in het Landstede sportcentrum in Zwolle, tegenstander is Zwolle Dames 4.

Foto: Ronald Bakker

De ploeg van Gerrit Grolleman verloor haar laatste wedstrijd op 25 november. Het lijkt een eeuwigheid geleden. Volco was al eens koploper, maar moest toestaan dat die plaats ook weer werd overgenomen. Eerst door Rouveen, later door de enig overgebleven concurrent Reflex D2 uit Kampen. Op 10 maart pakte Volco weer de koppositie, om deze vervolgens niet meer af te staan.

VC Zwolle is zaterdag een lastige tegenstander. De wedstrijd in Ommen eindigde na vijf sets in een overwinning voor de Volcodames. Wordt het nu weer een vijfsetter, dan kan de kurk van de fles. Volco heeft om zeker te zijn van het kampioenschap twee gewonnen sets nodig. Als Volco en Reflex (16.30 uur tegen SVM in Marknesse) gelijk eindigen, is Volco op basis van een beter setquotiënt kampioen en speelt het komend seizoen in de 3e Divisie.

|Doorsturen

Uw reactie


Uitgelicht


Columns en vaste rubrieken

Meest gelezen

Digikrant

Nieuwspoll


Agenda

Weer