Ommen Regio

Zilver voor atleten Yvonne Meijer en Nick Marsman

In het Omnisport in Apeldoorn werd het NSK (Nederlandse Studentenkampioenschappen) indoor gehouden. De afvaardiging van ACO van Elderen bestond uit twee atleten. Ilona Hogenkamp kwam uit op de 60 en 200 meter sprint en Nick Marsman liet zich zien op de 800 meter. In de series van scoorde Ilona 8.86 seconden, terwijl de atlete op de 200 meter een persoonlijk seizoenrecord neerzette van 28.76 seconden.

MILA (middenlange afstand) specialist Nick pakte op zijn 800 meter direct de kop met een bliksemstart (200 meter in 28 seconden). Hij liet het hele veld gedurende de gehele race achter zich. Tot in de laatste 100 Koen Jansen van WAV Tartletos bij sloot. In de eindsprint moest Nick zijn meerdere erkennen in zijn concurrent uit Wageningen en moest genoegen nemen met zilver, na een rappe 1.57.05 minuut.

Amsterdam – Yvonne Meijer vertegenwoordigde haar club ACO van Elderen prima op de NK Cross. Plaats van handeling was het Amsterdamse Bos en organisator atletiekvereniging Phanos. Vanwege het natte weer van de afgelopen dagen was het parcours superzwaar en deed de duiding crossparcours alle eer aan.

Master Yvonne Meijer presteerde uitstekend op haar 8000 meter. Ze kon prima mee in de kopgroep. Uiteindelijk wist de atlete uit Witharen net onder de 39 minutengrens te finishen in een 38.42 minuten, waarmee ze beslag legde op het zilver. Het goud ging naar Saskia de Vries van het Utrechtse Phoenix.

|Doorsturen

Uw reactie


Digikrant

Nieuwspoll


Agenda

Weer