Dalfsen Regio

Koersbal in Oudleusen

Met ingang van september kan er in Oudleusen weer wekelijks koersbal gespeeld worden. Koersbal is van oorsprong een Australische sport en lijkt enigszins op “jeu de boule”. Omstreeks 1980 is de sport overgewaaid naar Europa . Bewegen is gezond en daarom wordt in het kader van ”Meer bewegen voor Ouderen” steeds meer koersbal gespeeld. Koersbal is een balspel dat binnen wordt gespeeld op een mat van 8 bij 2 meter.

Er spelen 2 teams van 2 personen tegen elkaar. Het ene team met 4 zwarte en het andere met 4 bruine ballen. De bedoeling van het spel is , net als bij “jeu de boules ” om de ballen zo dicht mogelijk te rollen bij de jack , het witte doelballetje. De ballen rollen echter niet in een rechte baan , maar in een boog. Dit komt omdat het zwaartepunt van de koersballen niet in het midden zit. Daardoor is koersbal leuk , maar zeker in het begin ook moeilijk.

Iedereen kan het leren en zal gauw ervaren dat koersbal vooral een gezellig maar ook een verrassend spel is. Er is geen kracht voor nodig , zodat iedereen gelijke kansen heeft.

Wilt u kennismaken met deze activiteit ga dan in september op dinsdagmiddag om 13.30 uur naar de Wiekelaar om voor proef eens deel te nemen en te ervaren hoe leuk dit spel is.
Vervolgens kunt u lid worden door u aan te melden bij Landstede Welzijn, tel.: 088-8508800 of mail welzijndalfsen@landstede.nl 

|Doorsturen

Uw reactie


Digikrant

Nieuwspoll


Agenda

Weer